Spring naar inhoud

Lof der gewoonheid

Sinds 25 oktober 2009 publiceert de Tilburger Peter van den Besselaar dagelijks een foto van en over Tilburg op zijn website Tilburg Daily Photo

Als alles gewoon zijn gangetje gaat... dan mag je in de handen klappen. Zaterdag mopperden automobilisten in Zuid aan de Baroniebaan, want er waren verschillende rijstroken afgesloten. Een aanhanger van een trekker was omgevallen. En ja... dan moet de weg worden schoongemaakt.

Gewoon zijn gangetje. Daar mogen we wel eens lof over zingen. Als je geen malheur hebt met gezondheid. Jij niet verliefd raak op die collega. Het worstenbroodje goed doorwarmd uit de oven komt. De auto ook bij vorst start. De krant al in de brievenbus ligt als je naar het toilet loopt. Als dat kopje koffie net zo lekker smaakt als espresso. Als je weggaat zonder parapluie en er geen druppel valt. Als je goed met de buren kunt. Als je in de uitverkoop net jouw maat treft. Rode kool met haché. Broodje bal. Een glas boerenmelk. Gaan fietsen met net opgepompte banden. Internet het gewoon doet. En je betalingen kunt doen - altijd een goed gevoel als je daarmee klaar bent. Een onverwacht biertje met een kennis die je lang niet zag. Zonder vertraging en zonder raar weer gewoon op tijd thuis komen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen