Spring naar inhoud

Landelijk verkiezingsdebat met jongeren in poppodium 013

De landelijke verkiezingen zijn op 15 maart 2017. De politieke partijen bepalen nu wat ze belangrijk vinden voor ons land. Maar hoe zit dat voor jongeren? Word je 18 en moet je zelfstandig wonen? Zit je op het mbo en moet je dure spullen aanschaffen? Kun je een stageplek vinden? Het Sociaal Werk Nederland vindt dat de politiek nu moet horen wat jongeren belangrijk vinden. En jongeren moeten weten dat ‘je je stem kunt laten horen’.

Daarom wordt er op donderdag 16 februari 2017 van 20:00 tot 22:00 uur in Poppodium 013 een landelijk verkiezingsdebat met Haagse politici en jongeren ‘uit de buurt’ georganiseerd. Dit verkiezingsdebat is een initiatief van Sociaal Werk Nederland, ContourdeTwern en jongerenwerk R-Newt. Hiervoor hebben ze samen alle politieke partijen uitgenodigd voor een goed en pittig gesprek met de jongeren in Tilburg.

Brexit, de wijk Poelenburg in Zaandam, Donald Trump, IS, de kloof, ongelijke kansen, de sfeer in het land: veel jongeren vinden dat de politiek het niet goed doet. Kom ze vertellen wat jij belangrijk vindt!

Want wat vind jij van hoe je opgroeit? Thuis, in de wijk, in dit land? Kun je je plannen en dromen waarmaken? Krijg je echt voldoende kansen en hulp op school? Bij het regelen van stages, werk en inkomen? Voel je je thuis in je omgeving? Kun jij je talenten ontwikkelen en samenleven met andere groepen? Wat probeer je er zelf aan te doen, en wat heeft dat opgeleverd? En wat moeten de politici anders doen om het leven van jongeren in Nederland te verbeteren?

De avond wordt gehouden in poppodium 013 in de Tilburgse binnenstad. Alle landelijke politieke partijen sturen een politicus om met de jongeren in gesprek te gaan. Als je via muziek/rap je verhaal wilt vertellen kan dat. Ook andere creatieve ideeën zijn welkom! En laat ons graag ook zo snel mogelijk weten welke punten jullie het belangrijkst vinden: wat moeten de politici van deze partijen beslist regelen met en voor jongeren?  Dus jongerenwerkers en jongeren, mis deze avond niet en deel jouw ideeën, wensen en punten die politici echt niet mogen missen. Dat kan vooraf al bij Jennifer Elich, via 06 150 60 736 en elich@sociaalwerk.nl.

Aanmelden voor de avond: mail je en met hoeveel andere jongeren je komt aan vangameren@sociaalwerk.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen