Spring naar inhoud

Kringloop Warenhuis PortAgora opent haar deuren aan het Koningsplein

Op 7 augustus 2017 opent stichting PortAgora, onder de naam Kringloopwarenhuis PortAgora, haar nieuwe winkel aan het Koningsplein in het centrum van Tilburg, in het pand waar ooit supermarkt Edah was gevestigd. De organisatie, die méér is dan alleen een kringloopwinkel, was ruim 30 jaar lang gevestigd aan de Goirkestraat. Het pand op die plek gaat gesloopt worden en er komen nieuwe woningen voor in de plaats. Een jaar lang is gezocht naar een andere, geschikte locatie, en die is nu dus gevonden aan het Koningsplein.

De nieuwe locatie en het pand bieden veel kansen en mogelijkheden. Om te beginnen gaat het winkeloppervlak van 500 m2 naar 800 m2, waardoor onder andere het assortiment beter kan worden 'neergezet', en er ruimte is voor een 'koffiecorner'. De etalage van zo'n 30 meter breed geeft ruimschoots de gelegenheid om de winkel en organisatie naar buiten toe te presenteren. Grenzend aan het centrum bereikt de winkel een groter en breder publiek, zeker op zaterdag als de markt er voor de deur staat. En eventueel samenwerken met andere winkeliers wordt een stuk eenvoudiger.

Toch gaat PortAgora met enige tegenzin weg uit de Goirkestraat. Hoewel mensen uit heel de stad de kringloopwinkel wel wisten te vinden, was ze in de wijk 'Oud Noord' een echte buurtwinkel, met een grote schare vaste, trouwe klanten, van wie sommige haast dagelijks binnen wandelden. Deze klantenkring heeft jarenlang voor een bestendige aanvoer en afname van mooie spullen - voor een prima tweede leven - en voor een prettige sfeer in de winkel gezorgd.

Met haar humanitaire achtergrond – de organisatie is ooit begonnen als inzamel- en distributiepunt van hulpgoederen bestemd voor het toen nog hulpbehoevende Polen – onderscheidt PortAgora zich van de meeste andere kringloopwinkels in Tilburg.

Een belangrijk deel van de opbrengst vanuit de verkoop van een breed assortiment kringloopgoederen, gaat nog altijd naar diverse sociale doelen in binnen- en buitenland. Zo ondersteunt PortAgora onder andere de Quiet Community in Tilburg, en implementeert en/of ondersteunt ze – deels met een subsidie van de Gemeente Tilburg in het kader van het programma 'Een wereld T winnen' – diverse maatschappelijke, culturele en economische projecten in Bosnië Herzegovina en Kroatië. Daarnaast geeft het kunnen doen van vrijwilligerswerk bij PortAgora veel mensen de mogelijkheid (weer) mee te doen in de samenleving.

In tegenstelling tot veel andere (kringloop)winkels is PortAgora ook op maandagochtend open.

De openingsdag op 7 augustus 2017 zal zonder al te veel 'toeters en bellen' zijn. Wel krijgt elke 50e betalende klant die dag zijn/haar gekochte spullen gratis mee, en is er voor alle klanten een kleine attentie. De officiële, feestelijke opening zal in september plaatsvinden (aankondiging volgt).

Kringloopwarenhuis PortAgora
Koningsplein 218, Tilburg
Telefoonnummer: 013-5457377
E-mailadres: info@portagora.eu
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag: 10.00 tot 17.00 uur. Zaterdag: 10.00 tot 16.00 uur.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen