Spring naar inhoud

Koningin van Eenvoudige Komaf doet afstand van de kroon

Op zondag 24 september 2017 speelt Loutje Bosch de allerlaatste voorstellingen van LaVioLou, Koningin van Eenvoudige Komaf.

Bijna veertig jaar toerde Loutje Bosch als LaVioLou door het land om in dorpshuizen, scholen, instellingen en festivals en gewoon op straat kinderen (en stiekem ook de volwassenen) een mooie theatervoorstelling te bezorgen.

Sprookjesachtig en toch actueel was haar verhaal over LaVioLou, Koningin van Eenvoudige Komaf, die door de boze generaal DonderBliksem uit haar land werd gezet en naar Nederland vluchtte. In deel twee, De Burgerin, moet ze als ex-koningin inburgeren in Nederland in een Vinex-wijk.

Met een volle bus van haar bedrijf Louter Produkties kwam ze honderd keer per jaar naar de mensen toe. Steeds op een nieuwe locatie, met decors, kostuums, geluidsinstallatie en licht, maakte ze ter plekke van een gymzaal een theater, van de straat een speelplek. Voor een voorstelling was ze dan ook samen met een eigen assistent acht tot tien uur aan het werk, uit en thuis. Romantisch, zeker, maar ook zwaar.

Loutje Bosch - Foto: www.esterammerlaan.nl

Inmiddels organiseert Loutje Bosch stiltesessies waarin elementen van meditatie, yoga en mindfullness gecombineerd worden en heeft ze een eigen praktijk als kindercoach. Problemen die te licht zijn voor een bezoek aan psycholoog of therapeut pakt ze aan met technieken waarvan ze graag gebruikt maakte tijdens haar jarenlange ervaring met theater en beweging. Een paar handpoppen is alles wat ze hiervoor nodig heeft. De volle bus blijft voortaan leeg.

De voorstellingen LaVioLou, Koningin van Eenvoudige Komaf en De Burgerin worden gespeeld op zondag 24 september om 14.30 en om 16.00 uur, aan Hoolstraat 4 in Berkel-Enschot. Geschikt voor alle leeftijden.

Reserveren is noodzakelijk. Meer informatie via deze link.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen