Spring naar inhoud

Kolonel van Broekhoven krijgt Koninklijke Onderscheiding

Luitenant-kolonel René van Broekhoven uit Berkel-Enschot ontving op vrijdag 29 september een Koninklijke onderscheiding. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau met Zwaarden.

Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn bijzondere prestaties tijdens zijn loopbaan bij het Ministerie van Defensie. Op 29 september gaat hij met functioneel leeftijdspensioen. Burgemeester Gilissen van Venray reikte de onderscheiding uit om 15.30 uur tijdens zijn afscheidsfeest in de generaal Bestkazerne in Vredepeel.

Luitenant-kolonel J.M.J. (René) van Broekhoven (59) is sinds 1978 werkzaam bij Defensie. Hij had gedurende zijn loopbaan diverse operationele en staffuncties en is een aantal keren uitgezonden naar Bosnië en Turkije.

Hij was eind jaren '90 verantwoordelijk voor de invoering van een nieuw wapensysteem; het Army Ground Based Air Defence System (AGBADS). Terwijl de luchtdoelartillerie destijds op opheffen stond, heeft hij ervoor gezorgd dat dit systeem succesvol werd ingevoerd. Niet alleen was hierdoor het gevaar van opheffen geweken, maar is ook een zeer geavanceerd systeem in gebruik genomen. Daarnaast heeft hij bij Defensie diverse grote reorganisaties geleid. Buiten zijn werk bij Defensie was de René Van Broekhoven actief als vrijwilliger. Zo was hij een aantal jaren bestuurslid bij voetbalvereniging Jong Brabant, coach van een hockeyteam bij de Mixed Hockey Club Berkel-Enschot en geeft hij bijles in wiskunde aan kinderen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen