Spring naar inhoud

Kiosk Korvelplein komt er niet

Foto via Regionaal Archief Tilburg

Stichting Bewonerscomité Korvelseweg heeft aan de gemeenteraad laten weten dat zij definitief stopt met het initiatief om een kiosk te realiseren op het Korvelplein.

Als redenen geeft het Bewonerscomite Korvelseweg onder meer dat zij het gevoel heeft dat er niet genoeg draagvlak voor het initiatief bestaat, waardoor zij gedemotiveerd is geraakt om het plan voort te zetten.

Verder is ook het vertrouwen verdwenen dat het zal gaan lukken om de vele 'hobbels' die nog genomen moeten worden, zullen lukken. Met name op het vlak van het bijeen brengen van de benodigde financiering.

Foto: Peter van den Besselaar

Ten slotte hebben de activiteiten rond de kiosk voor een te groot deel de activiteiten van het Comité bepaald, zodat zij onvoldoende toe kwam aan andere zaken.

Stichting bewonerscomité Korvelseweg heeft eind 2009 een burgerinitiatief ingediend voor het mogen bouwen van een nieuwe kiosk op het Korvelplein. Na intensief overleg heeft het College van B&W (Burgemeester en Wethouders) in juni 2012 groen licht gegeven om het project verder op te starten en uit te werken.

Drie jaar later, in juni 2015 waren drie ontwerpen genomineerd waarop de wijkbewoners van de Korvel konden stemmen. Op zondag 7 juni 2015 is tijdens het eerste Korvel Festival het winnende ontwerp bekend gemaakt: 'De Gezichten van de Korvel'. De bouw van de kiosk had door middel van crowdfunding gefinancierd moeten worden.

Share

2 gedachten over “Kiosk Korvelplein komt er niet

  1. Cees van Berkel

    Had enkele maanden geleden al aangegeven de nieuwe kiosk financieel te willen steunen.
    Wil dat nog altijd.
    Haalbaarheid verzekerd als Gemeente blijft bij haar tiezegging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen