Spring naar inhoud

Kind Centraal-award voor Kompaan en De Bocht

maximaZorginstelling Kompaan en De Bocht heeft woensdag 3 februari de zogenoemde Kind Centraal-award ontvangen uit handen van acteur Johnny de Mol van Het Vergeten Kind (voorheen Guusje Nederhorst Foundation)

Bij de uitreiking was ook Koningin Máxima aanwezig. Kompaan en De Bocht is een instelling waar kinderen, jongeren en vrouwen en gezinnen met problemen terecht kunnen. De Kind Centraal-award wordt ieder jaar uitgereikt aan een opvanglocatie, een initiatief, een groep of persoon of een fondsenwervende activiteit die zich inzet voor vergeten kinderen. Kompaan en De Bocht krijgt de prijs voor hun brede aanpak van de problemen bij kinderen, vrouwen en gezinnen op het gebied van veiligheid en ontwikkeling. In Nederland zijn ongeveer 33.000 kinderen die om verschillende redenen in opvangcentra wonen.

Wethouder Marcelle Hendrickx was aanwezig bij de uitreiking. "Een terechte onderscheiding. Ik ken Kompaan en De Bocht als een organisatie die zich met hart en ziel inzet voor kinderen, voor tienermoeders, voor gezinnen. En daar een enorme expertise in heeft opgebouwd. Het is bovendien een organisatie die zich inspant om schotten te slechten. Dat is een van de belangrijkste opgaven bij het uitvoeren van de nieuwe zorgtaken, die sinds 1 januari op het bordje van gemeenten liggen. Iets wat we als overheid niet alleen kunnen, maar samen moeten realiseren met alle betrokken professionals. Mooi om te zien dat een organisatie uit onze regio, die zich specifiek richt op het verbinden van jeugdzorg en vrouwenhulpverlening, daar deze waardering voor krijgt."

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen