Spring naar inhoud

Jos van Lange nieuw lid Stichtingsbestuur Tilburg University

Bestuurder en econoom Jos van Lange is als toezichthouder per 1 oktober 2017 toegetreden tot het Stichtingsbestuur van Tilburg University. Hij gaat zich toeleggen op de portefeuille financieel beleid en bedrijfsvoering. Van Lange volgt Ingrid Doerga op.

Van Lange (61) was tot 1 oktober 2017 directeur bij Rabobank Nederland en CEO (chief executive officer, bestuursvoorzitter) van de Rabo Vastgoedgroep. Daarna werd hij professioneel toezichthouder, adviseur en bestuurder. Hij is alumnus van Tilburg University (toen Katholieke Hogeschool Tilburg geheten): hij studeerde cum laude af in de Algemene Economie.

Voorzitter van het Stichtingsbestuur Jan Hommen: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat Van Lange gezien zijn persoonlijkheid en zeer ruime ervaring de komende vier jaar een uitstekende invulling zal geven aan het algemeen universitair bestuur en toezicht.’ Jos van Lange: ‘Ik heb vele jaren geprofiteerd van mijn opleiding en vorming in Tilburg. Ik verheug mij erop hetgeen ik daarna heb geleerd en ervaren in te kunnen zetten voor deze mooie universiteit.’

Van Lange heeft lange ervaring als CEO in management functies bij de Rabobank. Hij vervult nu onder andere toezichthoudende en adviserende functies in de financiële wereld (bank NMB Tanzania, DELA), en in de non-profit sector (Zuyderland Medisch Centrum, goede doelen toezichthouder CBF). Hij is tevens voorzitter van het Steunfonds ten behoeve van Katholiek Hoger Onderwijs (Tilburg University).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen