Spring naar inhoud

Jongerenpension in problemen

Het jongerenpension van Traverse gaat een zware toekomst tegemoet. Vanwege bezuinigingen van Rijk en provincie Noord-Brabant wordt het pension aan de Ringbaan Noord in zijn voortbestaan bedreigd. Traverse vangt jongeren op die kampen met woon- en geldproblemen. Ondersteuning en begeleiding van deze jongeren naar werk en school zijn de belangrijkste taken van de medewerkers van het pension.
De Socialistische Partij (SP) springt in de bres voor behoud van de instelling. Het is een noodzakelijke voorziening in de stad, zo meent de partij en maakt daar melding van op de eigen site. De gemeenteraadsfractie van de SP in Tilburg wil dat burgemeester en wethouders met Traverse en provincie overleggen over het openhouden van het pension. Verder zou de geplande gemeentelijke bezuiniging van tafel moeten.
Raadslid Veerle Slegers (SP) vindt dat het pension niet mag verdwijnen

Fractievoorzitter Veerle Slegers van de SP benadrukt dat sluiting van de instelling niet alleen veel menselijk leed, maar ook veel maatschappelijke kosten veroorzaken.  "Denk aan het ontsporen van jongeren met alle gevolgen voor de lokale samenleving en de gemeentelijke budgetten. Voorkomen is beter en goedkoper dan genezen."
Slegers wil de provincie, die verantwoordelijk is voor jeugdhulpverlening, aanspreken op haar verantwoordelijkheid. Daarnaast wijst ze op de vijftien miljoen euro tellende Reserve Sociale Investeringen, bedoeld als buffer voor tekorten bij sociale voorzieningen. Het nieuwe college is volgens de SP van plan deze reserve ook gebruiken voor wegenaanleg, bedrijventerreinen, T-Dome, Piushaven, Wilhelminakanaal en een nieuw gebouw voor Traverse. Dat was niet de bedoeling, zegt Slegers, dit geld is niet voor stenen maar voor mensen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen