vrijdag 19 april 2024

4 gedachten over “Jeugdzorg, hoe nu verder?

  1. Ik vindt het nog al een makkelijk excuus van de jeugdzorg ligt nog maar een jaar bij de gemeente . De gemeente heeft zeker het wiel opnieuw willen uitvinden.
    Wat goed werkt moet je behouden en wat aan verbetering toe is moet je veranderen. Wat is triest vindt is dat er deskundige mensen die hoger niveau en universiteit hebben gestudeerd op dat vak en het nog niet ten uitvoeren kunnen brengen. Er zijn nieuwe banen bij gekomen , personeel weet vaak niet hoe men om moet gaan met ouders die hun zorgen uiten en jeugdigen die dreigen te ontsporen. Als of ze hun diploma bij een pakje Becel hebben gehad . Ook de contacten gemeente , scholen en hulpverleners ouder , kind is een groot struikelblok . Scholen geven verkeerde adviezen , die adviezen zijn levensbelang voor ouders en de jeudige . Veel jongeren komen daardoor in zware problemen waardoor vroegtijdig schoolverlaters een feit is . Door onkunde waar een jongere vaak onbewust een rol in heeft . Dit probleem wordt vaak onderschat . Wanhopige oudere zijn zoekende op Google voor een oplossing en staan met hun rug tegen de muur en zien hun kind vaak uit hun handen glijden. Je hoort het steeds meer het is een feit dat het een groeiend probleem is . Ik vindt het raar dat men al wethouder hier niet de ins en out van weet . Per slot van rekening is het de portefeuille van de wethouder en zij is dus de hoofd verantwoordelijke . Hieruit haal ik dus dat de gemeente ambtenaren ee alleen zitten voor hun eigen belang en hun eigen inkomsten ipv naar het belang van het kind en ouders te kijken. Op deze manier kost dit de gemeente heel veel geld. Een jongeren zonder opleiding kost weer een uitkering, extra hulp , ouders die door de stress hun baan verliezen en dus ook een uitkering krijgen, criminaliteit , wat de staat ook weer veel geld kost enz . Dus gemeente ga langs bij ouders en luister naar hun en doe er iets mee.

  2. Het probleem , is heel breed .
    Gemeente moet al beter betrokken zijn op scholen . Basisscholen en voorgezet onderwijs en politie . Daar beginnen vaak de problemen. Doordat er verkeerde adviezen van scholen naar ouders gemaakt worden en slechtte Ondersteuning van school naar ouders gemeente en zorgverlening ontwikkeld men juist de problemen . Ouders zitten vaak met hun handen in het haar en worden van het kastje naar de muur gestuurd als een speel bal. Ze vergeten te denken in het belang van het kind en kijken vaak naar eigen financiële belang . Daardoor worden de ouders en wat nog erger is de jongere de dupe. Men wilt mindere mensen in de bijstand , nou dan is de gemeente Tilburg goed op weg. Dat bedoel ik sarcastisch .Wat de gemeente Tilburg doet is onderlinge baantjes creëeren waar de jongere en ouders niets mee opschieten en daar door een jongeren ontwikkelings achterstand op loopt en afzakt en kans op criminele activiteiten toe zal nemen. En dus vroegtijdig de school verlaten enz.
    Er zijn te veel eilandjes die alleen hun werk doen zonder verder te kijken en ouders zijn te veel op internet aan het zoeken wat de oplossing is . Dit is niet de manier hoe men met burgers omgaat . Slap om te zeggen dat nu de gemeente pas een jaar bezig is met het jeugdzorg beleid . Zo’n onzin . Het personeel is mee overgenomen naar de gemeente en dus mensen met ervaring . Ik denk dat de gemeente het wiel opnieuw is gaan uitvinden ipv te kijken wat loopt goed en waar moet het op verbeterd worden. Er zijn zelfs nieuwe baantjes gecreëerd . Echt ongelofelijk .

  3. Geachte mevrouw Hendrickx, ik neem uw uitnodiging graag aan. Met vriendelijke groet

    Renee Koehof

  4. Dag mijnheer Koehof, mooi dat u als ouder zoveel betrokkenheid bij uw kind en bij het onderwerp jeugdzorg toont. Maar om eerlijk te zijn, ik schrik wel van uw bijdrage. Ja, ik ervaar ook zelf als wethouder dat we nog heel veel te doen hebben in de jeugdzorg. Aan de ene kant is dat logisch, gemeenten zijn pas sinds een jaar verantwoordelijk maar aan de andere kant is er haast, voor elk kind in de jeugdzorg kun je een groot verschil maken.
    De suggestie dat de gemeente geen openheid, betrokkenheid zou tonen en geen samenwerking beoogt en geen kansen biedt, herken ik serieus niet. Juist die kenmerken drijven ons. Daar hebben we ook voor een groot deel de vernieuwing op georganiseerd. Maar ik schrik echt als er staat dat ‘uit gemak een kind in een gesloten setting wordt geplaatst’. Dat is echt heel anders dan dat ik dat ervaar. Wij weten allemaal heel goed dat zo’n maatregel alleen maar genomen kan en mag worden (op basis van het advies van de jeugdzorgprofessional) als niks anders meer helpt. En het is aan de rechter om dit advies te beoordelen. Hij of zij bepaalt waar en hoe lang.

    Toch overheerst blijkbaar bij u als ouder dit negatieve gevoel over de inzet van de gemeente. En dat neem ik serieus. Ik nodig u dan ook graag uit voor een gesprek. (marcelle.hendrickx@tilburg.nl) Wellicht kunnen we het dan ook over uw idee voor een dialoog hebben over dit onderwerp, dat spreekt mij zeer aan.

    Hartelijke groet, Marcelle Hendrickx
    Wethouder jeugd(zorg) in Tilburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *