Spring naar inhoud

Jeugdlonen worden fors verhoogd

Nadat de Tweede Kamer dat al eerder deed, stemde vandaag 24 januari 2017 ook de Eerste Kamer in met het voorstel van PvdA minister Lodewijk Asscher om de jeugdlonen fors te verhogen. Vanaf 21 verdwijnt het minimum jeugdloon helemaal en ontvangt iedereen straks een ‘volwassen loon’ van een 23 jarige. Ook wordt het loon voor 18, 19 en 20-jarigen omhoog getrokken. Soms met wel een paar honderd euro per maand.

Hiermee wordt er voor het eerst in 41 jaar een serieuze stap gezet richting afschaffing van het wettelijk minimumjeugdloon voor volwassenen. "Een historische stap, afgedwongen door de vele acties van werkende jongvolwassenen aangesloten bij FNV Young & United", zegt FNV-bestuurder Gijs van Dijk in een eerste reactie.

Eerste verhoging jeugdloon per 1 januari 2017

Het voorstel werd in de senaat (Eerste Kamer) unaniem gesteund. Ook daar stemde niemand tegen. De wijziging zullen op 1 juli 2017 ingaan. Waarna de komende jaren het minimumjeugdloon in stappen omhoog gaat, zodat jongeren van 21 jaar op 1 januari 2019 het minimumloon (WML) gaan verdienen.

Tweede verhoging jeugdloon per 1 januari 2019

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen