Spring naar inhoud

JC, een bijzondere Tilburgse messenmaker

Sinds 25 oktober 2009 publiceert de Tilburger Peter van den Besselaar dagelijks een foto van en over Tilburg op zijn website Tilburg Daily Photo


Soms opent zich een nieuwe wereld. Dat gebeurde mij toen ik voor mijn verjaardag een cadeaubon kreeg voor een handgemaakt mes. Van dochterlief. Die weet dat ik een goed mes als thuiskok kan waarderen.

Wat ik niet wist, is dat we een heuse Tilburgse messenmaker hebben: JC. Op de foto mijn cadeaumes, gemaakt van Böhler N690 staal met een handvat van... Zilverlinde hout.

Een stuk dat van de Zilverlinde is gewaaid, die in 1898 is geplant in het Wilhelminapark. Messenmaker Job heeft mij geregeld foto's gestuurd van het maakproces, heel bijzonder.

En uitgebreide 'instructies' over het gebruik, want het is een gepassioneerde liefhebber, Job Couwenberg. Op de foto ook andere Tilburgse messen; er zijn koksmessen, messen die jagers gebruiken en ook veldmessen. Klik hier om zijn website te bezoeken. Mijn mes heb ik inmiddels in gebruik en het werkt geweldig!

Share

1 gedachte over “JC, een bijzondere Tilburgse messenmaker

  1. Marg Vlemmix

    Wat een mooi mes, en wat bijzonder! Hebt u wel de geefster een kleine vergoeding gegeven. Het is namelijk wel een mes waardoor het leven kan eindigen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen