Spring naar inhoud

Hulp gezocht voor cliënten overleden bewindvoerder

schuldenOp 15 juni jl. is een bewindvoerder, die in Tilburg 126 gezinnen met hun schuldsanering zou begeleiden, om het leven gekomen door suïcide. Hij werkte, samen met een compagnon, voor het bedrijf 'Rappórt Bewindvoering en Inkomensbeheer', waarmee hij de inkomens van zijn cliënten inde en daarmee verantwoordelijk was voor het betalen van de huur, vaste lasten en schulden. Bovendien waren zijn cliënten van hem afhankelijk voor hun wekelijkse leefgeld, afhankelijk van de gezinssamenstelling tussen de 20 en 100 euro per week, voor de dagelijkse boodschappen.

Op 23 juni werd deze situatie besproken met wethouder Hans Kokke, naar aanleiding van vragen van Mohamed Azzoughar (Voor Tilburg) en Marti de Brouwer (CDA). De wethouder beloofde toen dat cliënten zeker niet de dupe zouden worden van de ontstane situatie.

Vandaag ontvingen wij op de redactie van Tilburgers.nl een brief van een groep gedupeerde cliënten, waar uit blijkt dat de problemen nog lang niet zijn opgelost, maar juist nog groter zijn geworden en cliënten wel degelijk de dupe dreigen te worden. Gaandeweg komen steeds meer problemen aan het licht, waaronder het ontstaan van meerdere nieuwe schulden door toedoen van de overleden bewindvoerder. Er zijn cliënten waarbij nog hogere huurschulden zijn ontstaan, waardoor zij hun huurwoning kwijt dreigen te raken. Eén cliënte heeft een nieuwe lening moeten afsluiten om met haar drie kinderen in haar huis te mogen blijven wonen, de huur was al vier maanden niet betaald. Bij een ander blijkt dat de schuld meer dan verdubbeld is: van 70.000 naar 144.000 euro.

schuldsaneringBij andere cliënten zijn de energieleveranciers aan het dreigen tot afsluiten vanwege grote achterstanden. Deze achterstanden zijn ontstaan doordat de bewindvoerder heeft nagelaten de energie-rekeningen te betalen, waar hij verantwoordelijk voor was wegens zijn functie. Cliënten hebben hiertoe immers hun inkomen aan de bewindvoerder gegeven, zodat deze de vaste lasten zou betalen. Maar nu blijkt dat er niets is betaald en dat er hierdoor nieuwe schulden zijn ontstaan. Behalve de financiële gevolgen, is de emotionele en fysieke impact aanzienlijk.

Een aantal cliënten heeft een advocaat in de arm genomen. Eén van hen vertelt hierover: "Ik heb de hulp van een advocaat gezocht, omdat ik het wel erg vreemd vond dat mijn bewindvoerder mijn huur niet betaalde en omdat ik me afvroeg waar hij dan iedere maand met deze 685 euro bleef, aangezien dat de hoogte is van mijn huur. Zelfs de rechter, die mijn zaak tegen de woningbouw behandelde, vroeg aan mijn bewindvoerder waar hij met het geld was gebleven en daar kon deze helaas geen fatsoenlijk antwoord op geven."

Naar aanleiding van deze rechtszaak zijn er onderzoeken gestart naar de dossiers in het kantoorpand van 'Rappórt Bewindvoering en Inkomensbeheer' waar uit bleek dat deze dossiers niet in orde en onvolledig waren.

De gedupeerde cliënten overwegen om een rechtszaak te starten tegen 'Rappórt Bewindvoering en Inkomensbeheer', aangezien zij geen schuld willen betalen die is veroorzaakt is door de (ex)bewindvoerder. Zij vragen zich af of de extra schulden kwijt gescholden kunnen worden. Volgens de advocaat, die onlangs contact heeft opgenomen met de directeur van 'Rappórt Bewindvoering en Inkomensbeheer', zijn de erfgenamen van de overleden bewindvoerder aansprakelijk voor de schade omdat de bewindvoerder als ZZP-er werkte.schuldhulpverlening

In hun brief vragen de gedupeerden om hulp en advies, op welke wijze dan ook. Wie denkt deze mensen hulp te kunnen bieden kan hierover contact opnemen met de redactie via e-mail: redactie@tilburgers.nl.

Share

9 gedachten over “Hulp gezocht voor cliënten overleden bewindvoerder

 1. Hans Matser

  Adres van Cornelis A Kusters
  (adres bij redactie bekend - niet gepubliceerd)

  Ook wij zijn in 1995 aan de beurt geweest .
  Hans

 2. Mr. drs. B.H.J. de Regt en M.J.P. de Regt

  Hoewel ons kantoor gevestigd is in Apeldoorn, zouden wij wellicht toch met behulp van de moderne communicatiemiddelen, deze cliënten van dienst kunnen zijn.
  Wij voldoen aan de huidige/nieuwe kwaliteitseisen curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren. Wij zijn geplaatst op de lijst van benoembare professionele bewindvoerders binnen de rechtbank Gelderland. Uit plaatsing op de Gelderse lijst vloeit voort dat wij beiden ook als beschermingsbewindvoerder en curator bij de overige rechtbanken benoembaar zijn.

 3. Gedupeerden uit Rijen

  Dag Beste Mensen..

  Jack,brenda,vertrouwen.. helemaal met jullie eens..We zijn tot einde raad we weten niet hoe verder.En wij hebben boven alles ook nog eens geld moeten lenen van familie en vrienden voor om de huisuitzetting te voorkomen en dat cash aan pieter gegeven.Maar zijn erachter gekomen dat dat geld niet bij de deurwaarder is gekomen om de huis uitzetting te voorkomen.En dat is niet alles de Afsluitingen van gas water elektra en ze niet kunnen bereiken..dan mag je zelf naar geld zoeken om aangesloten te kunnen worden aan gas water en elektra..Wel handig met een kleine van 2 thuis...Want er is geen geld op de rekening..?? Huhhh..?? Geen geld..?! Nee..Pieter doet dat niet nee, nee, dacht ik.. Mensen geloof me mijn gezinnetje is voor de zoveelste keer door de oog van de naald gekropen..Het is Helemaal moeilijk als je een kleine van twee hebt waar we geen kinderbijslag voor kregen en geen kindgebonden budget kregen..We hadden een paar duizend euro tegoed van de toeslagen volgens hun wat ze zouden regelen..Daar is ook niets van terecht gekomen.Mijn vrouw worstelt met meerdere psychische aandoeningen waarvoor ze intens in behandeling is en moet blijven.Maar ja, een keer in de week naar waalwijk en een keertje naar tilburg voor haar behandelingen en thuis komen nog verzorgers enzo en dat kost allemaal geld.De auto loopt niet op water wat we medisch nodig hebben voor mijn vrouw en mij...Maar moesten onze auto verkopen omdat niets was betaald wegenbelasting verzekeringen...We kregen ook vaak om de twee a drie weken leefgeld..Hoe moet ik mijn gezinnetje tot stand houden en verzorgen vertel mij of beter gezegd ONS dat nou even.Hoe kon dit gebeuren..?! Is er nooit een controle over geweest? We mochten Pieter heel graag en nog eigenlijk ja raar maar ja het is zo..we vinden het heel erg voor hem en zijn Familie en hoe hij een eide heeft gemaakt..Maar..vind het veel erger dat ik iedere keer aan mensen geld moet gaan vragen en bedelen en moet gaan verschuiven of mijn instrumenten verkopen en hobby spullen om voor mijn kleine en vrouw te kunnen zorgen ..Of auto lenen om mijn vrouw naar haar behandeliing te kunnen bregen enn aggg la maarr johh dat lijst is zo lang we zijn er ziek van echt.. We vinden het heel erg een lieve aardige man was het,maar waarom zo..?We moeten allen bijeen komen de gedupeerden..?! Maar, voor mijn gezinnetje ga ik er achter aan.Maar wil wel achter de waarheid komen heo het zo is gekomen en wat er werkelijk is gebeurt en hoe diep we nu gezonken zijn. We hadden rond 200.000 schuld..!! We hopen op het beste.. de nieuwe bewindvoerder en assistentes zijn er na een maand nog niet uit mijn zaken en papieren.Droom ik..!! Nee,denk het niet..

  Groetjes mensen en sterke allen
  gezinnetje uit rijen

 4. hjh

  controle is er niet door de rechtbank want in mijn geval zijn er 18 jaar lang exact dezelfde verantwoording rapporten gestuurd en dat heeft de rechtbank ook niet gezien en mijn schuld is meer dan verdubbelt

 5. Katinka

  ik vind dit heel erg, als ik kan helpen, gratis uiteraard, kunnen jullie contact met mij opnemen, ik ben gecertificeerd budgetcoach en gediplomeerd schuldhulpverlener,

  Katinka bck20@live.nl

 6. Vertrouwen

  Dankjulliewel! EINDELIJK komt dit naar buiten! Overgedragen aan Pieter de Kok, na, in ons geval al zeker 4 jaar hulp door.. en op het laatst worstelen met stichting Traverse, die na ontslag van een werknemer (die helaas ook onze schulden weer verdubbelde binnen een jaar tijd, maar hij is wel ontslagen) de zaak overdroeg aan Pieter de Kok, die na overname vanuit Traverse zei voorlopig maandenlang nodig te hebben om de schulddossiers goed in werking te krijgen, maar ondanks dat toch de woningbouw steeds met uitzetting liet dreigen, de energie af liet sluiten door onalertheid, geen kinderbijslag uitkeerde aan client en nauwelijks tot vaak geen weekleefgeld aan client gaf. Client die NIET verslaafd is, zich al jarenlang aan alle afspraken houdt en steeds niet verder kon daardoor.
  Er kwam steeds geen mogelijkheid om een afspraak te maken voor inzicht in eigen rekeningen en schulden.
  HET zou erg fijn zijn als er weer vertrouwen zou kunnen komen, want de schade is afschuwelijk tot nu toe.

 7. jack van laarhoven

  Ja hier weer een schrijnend voorbeeld,hoe alles zonder de nodige controles kan gebeuren.
  En de gewone burger is weer de pineut.
  Wanneer gaat de Nederlandse regering eens inzien dat het zo niet langer kan.
  Jack

 8. brenda van keulen

  hallo
  hebben jullie goed verwoord
  en ik sluit mij hier volledig bij aan
  ook ik zat bij pieter de kok
  en wij willen heel graag duidelijkheid
  want niemand weet waar die nog aan toe is
  gr brenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen