Spring naar inhoud

Huiseigenaren kunnen zelf hun WOZ-waarde bekijken en eventueel aanpassen

WOZ-waarde-2011Alle huiseigenaren in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout kunnen via een website de WOZ-waarde van hun huis bekijken. Als gegevens niet kloppen kunnen ze die aanpassen.

Inloggen kan tot eind december met DigiD op de website woz.tilburg.nl. In Tilburg kunnen alle 58.000 huiseigenaren hun WOZ-waarde bekijken. In de komende maanden controleert de gemeente eventuele aanpassingen die gemaakt zijn. De vastgestelde WOZ-waarde wordt eind februari 2015 door de gemeente per brief verstuurd. Deze waarde bepaalt onder andere de hoogte van de gemeentelijke onroerende zaakbelastingen en de waterschap- en rijksbelastingen. Gegevens die aangepast kunnen worden, zijn onder meer oppervlakte, bouwjaar en staat van onderhoud van de woning.

Wethouder Erik de Ridder: "Ik hoor vaak dat mensen vragen hebben over de WOZ-waarde en hoe dit wordt vastgesteld. Dat leidt tot onvrede. Daarom maakt gemeente Tilburg vooraf duidelijk hoe de WOZ-waarde is opgebouwd. Huiseigenaren kunnen gegevens aanpassen als die niet kloppen. Dat leidt tot minder bezwaarschriften."

In 2012 was het voor woningbezitters in Tilburg-Noord voor het eerst mogelijk om hun WOZ-waarde te bekijken. Later werd de proef uitgebreid met Tilburg-West. De proef was succesvol, het aantal bezwaarschriften daalde. Daarom besloot het college om vanaf 2013 alle Tilburgse huizenbezitters de mogelijkheid te geven de WOZ-waarde te checken.

Share

1 gedachte over “Huiseigenaren kunnen zelf hun WOZ-waarde bekijken en eventueel aanpassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen