Spring naar inhoud

Hub van Erve lid in de Orde van Oranje Nassau

Hub van Erve uit Tilburg ontving op zaterdag 1 juli een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn vele vrijwilligerswerk, onder andere als bestuurslid van de Kerkhovense Molen in Oisterwijk.

Burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk reikte de onderscheiding uit tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van de Kerkhovense Molen om 15 uur bij de molen aan de Langvennen in Oisterwijk.

Hub van Erve (67) speelt al sinds 1980 een belangrijke rol bij het molenbehoud in Nederland. Hij is sinds dat jaar medeoprichter en bestuurslid van Stichting De Kerkhovense Molen.

Daarnaast is hij sinds 2003 lid van het bestuur van de landelijke Vereniging De Hollandsche Molen en sinds 2008 zit hij ook in de adviesraad van de Molenstichting Noord-Brabant. Ook is hij examinator van leden in de regio. Hij onderhoudt een nauwe relatie met zorginstelling Amarant, die in De Kerkhovense Molen in Oisterwijk dagbestedingstrajecten voor cliënten heeft.

Op zaterdag is Hub altijd op de Kerkhovense Molen aanwezig en bezig met malen en informatie verstrekken aan bezoekers over de molen en het beroep van molenaar.

Naast zijn vele vrijwilligerswerk voor het molenbehoud in Nederland verricht hij sinds 1968 vrijwilligerswerk bij het Tilburgs Byzantijns Koor en is hij sinds 1965 vendelier bij een tweetal gildes.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen