Spring naar inhoud

Hoe leefbaar is Tilburg?

Het wapen van Tilburg in de Paleis-raadszaal

Leefbaarheidonderzoek in Tilburg binnenkort van start

Bij ruim 36.000 woningen in Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot, bijna een derde deel van alle woningen in de stad, valt binnenkort een vragenlijst in de brievenbus. Zowel huurders van WonenBreburg, Tiwos, TBV Wonen en 't Heem als particuliere huiseigenaren krijgen een formulier.

In Tilburg zijn drie onderzoeken van belang bij het maken van keuzes voor beleid in wijken en buurten. Het 'leefbaarheidsonderzoek' is één van die drie. De andere twee zijn de 'veiligheidsindex' en de gebiedsscans van de politie.

Het verschil tussen het leefbaarheidsonderzoek en de veiligheidsindex is dat de eerste meer ingaat op hoe mensen hun leefomgeving beleven, in de veiligheidsindex wordt bewoners ook gevraagd naar zaken als gevoel van veiligheid, slachtofferschap en buurtproblemen.

De initiatiefnemers hopen op een grote deelname. Daarom worden onder de deelnemers 20 cadeaubonnen verloot van € 50,-. Tot 8 oktober kunnen alle vragenlijsten terug gestuurd worden. De resultaten worden in februari 2011 bekend gemaakt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen