Spring naar inhoud

Hind Hakki, van Stokhasselt naar Double H

Hind Hakki - Double H
Hind Hakki - Double H

De Tilburgse zangeres Hind Hakki ook bekend als 'Double H'  is bezig aan een nieuwe CD op basis van de Promo CD die eerder dit jaar is uitgekomen, dat vertelt ze op het terras van haar favoriete kroeg Studio. "De muziekwereld in Londen is wel tien keer groter dan hier, en er is veel ervaring op productiewerk, dus daar ga ik hem opnemen.  Daarnaast ga ik een videoclip maken, om één van mijn nummers groter te promoten.  Verder heb ik een perfecte producent en  muziekadviseur gevonden, een muzikant waar ik tegenop kijk,  tenslotte ga ik stem-trainingen doen om mijn stem verder te verbreden."

De Tilburgse is in 1982 in het Mariaziekenhuis geboren: "Ik zeg altijd Mariaziekenhuis, en nooit Tweestedenziekenhuis, Ja, het was een gecompliceerde bevalling, achterstevoren ofzo, het was allemaal kantje boord, bijna een keuze moeten maken tussen baby of moeder, maar alles is helemaal goed gekomen". Als jongste in een Marokkaans gezin van vier kinderen groeide ze op in de Stokhasselt in de buurt van het Verdiplein. "Een hele multiculturele wereld, een lekkere plek om te wonen. Ik heb ook een fijne jeugd gehad, veel steun gehad aan mijn tien jaar oudere zus en mijn broers. En aan de basisschool De Tweesprong, een  kleine school waar veel aandacht voor elkaar was, en met kleine klassen van 15 kinderen; ideaal van grootte. Hier heb ik vriendschappen voor het leven opgedaan, mijn beste vriendin ken ik vanaf de kleuterschool. Ik was altijd heel actief, heb veel paardgereden, was actief bij het jongerenwerk in de IJpelaar waar ik veel gedanst en gezongen heb."

Na de basisschool gaat Hind naar de Michael LEAO aan de Reitsehoevestraat. "Een echte meisjesschool, van de scholing weet ik maar weinig, maar zal er best wel wat van opgestoken hebben, ik zorgde er in ieder geval wel altijd voor dat ik nooit bleef zitten, en dat lukte wel met mijn doorzettingsvermogen. Daarna heb ik de detailhandel voor ondernemen en mode gedaan aan het ROC Wandelboslaan, er was in die tijd niet veel te kiezen en de Rock-Academie bestond nog niet".

Hind heeft een passie voor mode en mode-advies. "Ik deed al sinds mijn dertien bijbaantjes en toen ik 18 werd ben ik bij allerlei modezaken gaan werken. De zaken met de meeste personeelskorting hadden mijn voorkeur.  De beste tijd heb ik bij "Forecast" opgedaan. Allemaal fantastische collega's en een prettige sfeer. Soms merkte ik wel wat van discriminatie omdat ik Marokaanse ben, maar na een goed gesprek was dat altijd over. Sinds kort is Forecast failliet, ze zaten twee deuren verder richting de Oude Markt vanaf de Febo."

Hind Hakki - Double H
Hind Hakki - Double H met band

Daarna gebeurde er een aantal dingen tegelijk, ze werd zangeres bij hip-hop-groep 'The Hill' met drie rappers en een dj die regelmatig een optreden gaven. Hind: "Ook ging ik via WATNOU-tv van TV8 met Opa Frans het onderdeel 'doe je ding' presenteren. Sinds de dood van Opa Frans  begin dit jaar is dit gestopt.  Rond die tijd ging ik ook als jongerenambassadeur voor de gemeente aan de slag, ik was veld-medewerker wat in de praktijk betekende dat ik jongeren op straat aansprak en naar het juiste adres, meestal Hall of Fame, doorverwees."

Drie jongeren uitwisselprojecten naar Brazilië Slovenië en Bosnië waren ook belangrijk in Hind's leven: "Je wordt je dan bewust dat je hier ook meer jongeren kunt helpen." Na een kortstondig verblijf in de hip -hop groep 'The Exchange" Hind: "Min of meer een groep individuele muzikanten" wordt ze één van de zangeressen van 2NFRO waarmee ze bijna doorbraken. Hierin speelt ook Janneke Steffens die haar overhaalt om de Rockacademie te doen. "Toen kreeg Janneke Steffens een hersenschudding en werd bij mij een ziekte aan mijn stembanden vastgesteld, die operatie zou me vijf maanden kosten, en om solidair met Janneke te zijn, heb ik dat toen laten doen. Dat was eigenlijk ook het einde van 2NFRO. Ik besloot daarna in 2008 om solo en met eigen groepen te gaan werken en ben met 'Double H' begonnen, dat is tenminste mijn project, en dat wil ik perfectioneren. Hiermee wil ik ook internationaal doorbreken, wat nu makkelijker kan met internetpromotie en social media."

Begin van het jaar sloot ze als eerste vrouwelijke rapper de Rockacademie succesvol af. "Leukste onderdeel van de opleiding was de stage. Ik zou eigenlijk voor zes maanden naar Londen gaan om bij Westminsteruniversiteit te gaan studeren op 'business' en 'performance'. Dat werden uiteindelijk 18 maanden, enorm veel geleerd daar."

Afgelopen maand drong ze door tot de halve finale van de grote prijs van Nederland. "Dat was een leerzame competitie die me veel verbeterpunten heeft opgeleverd.  Ik was daarom niet zo teleurgesteld door de uitschakeling." besluit Hind.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen