Spring naar inhoud

Hergebruik bureaus Stadskantoor 1

Het Tilburgse bedrijf Aarts & Co gaat de bureaus uit Stadskantoor 1 van de Gemeente Tilburg opnieuw gebruiken. De frames van de oorspronkelijke L-vormige bureaus worden verzaagd en voorzien van nieuwe rechthoekige bladen.

De Gemeente Tilburg en Aarts & Co bedachten samen deze duurzame oplossing om de bureaus van een tweede leven te voorzien. De ambtenaren, de stadswinkel en het college verhuizen tijdelijk naar het nieuwe Stadskantoor 6 aan de Spoorlaan 181 in verband met de verbouwing van Stadskantoor 1.

Wethouder Erik de Ridder: "De oude bureaus zijn nog van goede kwaliteit. Het is zonde om er niets mee te doen. Het combineren van een oud frame met een nieuw blad is 40 procent goedkoper dan een nieuw bureau. Dus de keuze was snel gemaakt."

Het bedrijf dat de bureaus opnieuw gebruikt, werkt samen met tROM. Daar werken Tilburgers met een uitkering en een grote afstand tot de arbeidsmarkt. tROM helpt deze inwoners bij het re-integreren. De eerste 100 bureaus worden nu omgebouwd. Voor de zomer volgen er nog 190.

Op verzoek van de gemeente, maakt de leverancier bij de ombouw van de bureaus gebruik van de specifieke kennis van tROM. Het demonteren en weer monteren van de bureaus is een interessante klus voor tROM-deelnemers met technisch en logistiek talent. Aarts & Co zorgt voor de nodige instructies en voor het specialistisch werk, zoals het inkorten van de frames. De samenwerking maakt het project een mooi voorbeeld van maatschappelijk verantwoord inkopen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen