Spring naar inhoud

Helma Oostelbos voert SP-lijst aan. Ron Antens stapt uit de SP

Helma Oostelbos wordt de nieuwe lijsttrekker van de SP in Tilburg bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Fráncy van Iersel en Nicolle van Hoof zijn niet opnieuw verkiesbaar.

Helma Oostelbos is 52 en was voorzitter van wijkraad Armhoefse Akkers en tijdelijk voorzitter van fusieclub FC Tilburg, waarin de voetbalclubs Longa, NOAD en RKTVV zijn samengegaan.

Ron Antens is per direct uit de SP gestapt. Hij neemt stelling tegen de nieuwe partijlijn die actievoeren boven meebesturen stelt. Ron Antens houdt zijn zetel in de gemeenteraad omdat hij nog een aantal zaken voor elkaar krijgen die hij niet toevertrouwt aan een vervanger uit de SP.

Graag wil hij een groot evenemententerrein in de stad waar evenementen zoals Woo Hah en Draaimolen een plek kunnen krijgen.

Helma Oostelbos is momenteel namens de SP raadscommissielid en bestuurslid van de Tilburgse SP-afdeling. Raadsleden Bob Jansen, Kees van Ham, Henri Mandemaker, Miguel Reijnen, Eva de Bakker, Thijs Kruiver, William Peters en Josephine Tiquet staan op de plekken 2 tot en met 9. Oud-fractievoorzitter René Spieringhs staat als lijstduwer op 10.

Raadslid Ron Antens heeft zijn plaats op de conceptlijst niet geaccepteerd en heeft zich naar aanleiding hiervan teruggetrokken. Fráncy van Iersel en Nicolle van Hoof, die nu ook voor de SP in de raad zitten, komen op eigen verzoek niet terug op de lijst.

Update: zondag 1 oktober 2017, 19.00 uur

Ook René Spieringhs verlaat de SP en daarme wordt hij dus ook geen lijstduwer op nummer 10 bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving.

René Spieringhs was 15 jaar lid van de SP en was tot voor kort fractievoorzitter in de Tilburgse gemeenteraad.

Hij noemt in zijn bekendmaking op Facebook als reden dat de SP een andere visie heeft dan hijzelf. "Ik heb daarom na een lastige week van afwegen, praten en opnieuw afwegen besloten me terug te trekken van de SP kandidatenlijst."

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen