Spring naar inhoud

Helicon naar oud PTT kantoor aan Spoorlaan

Helicon, een MBO-opleiding met de richtingen lifestyle, stad en wijk, vrije tijd en water en energie, gaat verhuizen.  Per 1 januari 2018 is het pand aan de Spoorlaan de nieuwe locatie. In 1963 is het kantoor in gebruik genomen als postkantoor. Door de verhuizing van BKKC naar de LocHal komt het pand vrij.

De school zit nu nog aan de Loudonstraat in de Armhoef bij de Ringbaan Oost.  Door de groei van het aantal leerlingen is er behoefte aan een groter gebouw. De nieuwe plek is beter bereikbaar met het openbaar vervoer.  Tot het eind van het jaar wordt het pand aan de Spoorlaan verbouwd.

Wethouder Berend de Vries: "De Spoorzone is op zoek naar partijen als Helicon, die naadloos in het kennis- en onderwijsprofiel van het gebied passen. Bovendien zijn ze een welkome aanvulling op andere initiatieven zoals Mind Labs, waarin onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven samen werken aan vernieuwing en innovaties."

Wethouder Marcelle Hendrickx voegt hieraan toe: "Opnieuw een bevestiging dat Tilburg een onderwijsstad is. In Tilburg is ruimte voor studenten met allerhande talenten en opleidingswensen. De keuze voor de Spoorlaan juich ik toe, vanwege het kennis- en onderwijskarakter van de Spoorzone. Een zeer gewenste ontwikkeling."

Helicon startte in 2009. De opleiding geeft onderwijs op niveau 4 en richt zich op de leefbaarheid in de stad. De school werkt onder meer samen met de gemeente, met evenementenbureaus en woningcorporaties. De Spoorzone is een dynamisch ontwikkelgebied dat oud en nieuw combineert. Het groene profiel van Helicon MBO Tilburg sluit hierbij aan. De school profileert zich met 'eigentijds groen onderwijs en duurzaamheid, ondernemerschap en innovatie hoog in het vaandel'. Helicon geeft les op vmbo- en mbo-niveau en heeft scholen in Noord-Brabant en Gelderland.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen