Spring naar inhoud

Hans Broekman nieuwe directeur Vestigingsklimaat

Drs. Hans Broekman

Doctorandus Hans Broekman wordt per 1 januari 2018 de nieuwe directeur Vestigingsklimaat van de gemeente Tilburg. Dat heeft het college van Burgemeester & Wethouders dinsdag 10 oktober 2017 besloten na een zorgvuldige selectieprocedure.

Hij volgt hiermee Stef Fleischeuer op die de afgelopen vijf jaar als directeur Vestigingsklimaat verantwoordelijk was voor de ruimtelijk-economische ontwikkeling van de stad Tilburg, de regio Midden Brabant en opdrachtgever voor grootstedelijke projecten als de Spoorzone, het Kernwinkelgebied, de Binnenstad 21e eeuw, de nieuwe bedrijventerreinen Wijkevoort en Zwaluwenbunders.

Hans Broekman de nieuwe directeur Vestigingsklimaat kent de stad Tilburg goed. Hij is een paar jaar lid geweest van de Denktank Binnenstad Tilburg (2008-2010). Ook was hij één van de grondleggers voor de stedelijke ontwikkeling van het Pieter Vreedeplein. Hij heeft passie voor 'de stad' en stedelijke vraagstukken op het terrein van economie, wonen, maatschappij en ruimte. Ook cultuur heeft zijn warme belangstelling. Verder heeft hij een breed netwerk in stedelijke ontwikkeling en vastgoed en is hij gewend aan werken in een politieke omgeving.

Hans is 53 jaar en woont samen met zijn vrouw in Oisterwijk. Na zijn studie Planologie aan de Universiteit van Amsterdam, heeft hij voor de overheid in de gemeente Maastricht en in het bedrijfsleven onder andere is hij directeur geweest van Progère (proces- en gebiedsregisseurs) en Bohemen B.V., waarbij hij zich voornamelijk heeft toegelegd op publiek-private-samenwerkingen rondom infrastructuur en gebiedsontwikkelingen. De afgelopen vijf jaar was Hans werkzaam bij NS Stations (onderdeel Nederlandse Spoorwegen), waarbij hij zich als manager planontwikkeling richt op planvorming rondom (ver)nieuwbouw van stations, OV-kooppunten, spoorzones en stedelijke herontwikkelingslocaties.

Drs. Stef Fleischeuer

Stef Fleischeuer, de vertrekkend directeur Vestigingsklimaat: "De groeistad Tilburg is nog lang niet af, integendeel, maar 31 december 2017 is een mooie datum om deze prachtfunctie in Tilburg achter me te laten en weer volop aan de slag te gaan met Plan F. Vanaf oktober borg ik nog een aantal resultaten, bouw ik ontspannen af en ben ik beschikbaar voor adviesopdrachten."

Plan F voert opdrachten uit voor overheden en private partijen: interim management, strategisch advies en procesmanagement. Brede expertise en ruime ervaring, vooral in stedelijke ontwikkeling, ruimtelijke en economische ontwikkeling, grondzaken en cultuur. Plan F combineert aandacht voor het proces met focus op inhoud, mensen en resultaten. Opgaven worden scherp gedefinieerd en in een concrete en realistische aanpak vertaald.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen