Spring naar inhoud

Handtekeningenactie tegen btw-verhoging van 6 naar 9 procent

Het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie heeft in het regeerakkoord 'vertrouwen in de toekomst',  wat afgelopen dinsdag 10 oktober 2017 is gepresenteerd, opgenomen dat ze het lage btw-tarief (belasting toegevoegde waarde) wil verhogen van 6 procent naar 9 procent in 2019. Onder dit btw-tarief vallen onder andere de dagelijkse boodschappen, de fietsenmaker, de kapper, boeken, groente en fruit, geneesmiddelen, concertkaartjes en het openbaar vervoer.

Tegelijkertijd verlaagt ze voor vrijwel hetzelfde bedrag de winstbelasting voor grote bedrijven. De boodschappen worden duurder, de winsten van multinationals groter. Dat geeft weinig vertrouwen voor de toekomst vinden heel wat politieke partijen en maatschappelijke organisaties.

Ze vinden dat dit anders kan en moet daarom zijn ze een digitale handtekeningenactie 'geen btw verhoging' gestart om dit tegen te gaan houden. Iedereen kan deze actie ondersteunen via de website www.geenbtwverhoging.nl.

Inmiddels zijn er meer dan 14.000 handtekeningen verzameld.

Het laatste nieuws van de actie is te vinden op de bijbehorende Facebookgroep.

Share

7 gedachten over “Handtekeningenactie tegen btw-verhoging van 6 naar 9 procent

  1. Wilma Vinck-Meijer

    2ex. Hoe is het mogelijk zoiets te verzinnen, terwijl er steeds wordt gezegd, dat we er op vooruit gaan. Hoe dan? Heel goed om actie te gaan voeren tegen deze ongein.

  2. Wilma Vinck-Meijer

    Dit is niet te geloven. Hoe kunnen deze 4 partijen zoiets doen. De nederlander zou geld moeten krijgen, dus heel goed wat links gaat doen.

  3. Jan Janssen

    Er wordt steeds gepraat over inkomstenbelasting verlaging daarmee zou de verhoging van de 3 % btw verhoging zijn verrekend. Maar mensen die al geen inkomstenbelasting betalen hoe worden deze dan gecompenseerd. Ik vind het zowieso al slecht dat je op de eerste levensbehoefte btw moet betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen