Spring naar inhoud

Grote zilveren legpenning voor Albert Siebelink

albertsiebelink
Albert Siebelink - Foto van No Borderz, waar ook een interview te vinden is.

Albert Siebelink heeft vandaag, uit handen van burgemeester Peter Noordanus, de grote zilveren legpenning van de gemeente Tilburg ontvangen voor zijn jarenlange, gepassioneerde, warme en tomeloze inzet om cultuur en wereldmuziek, in het bijzonder de muziek van de Sinti en Roma, onder de aandacht van een groot publiek te brengen. De uitreiking stond oorspronkelijk gepland tijdens het afgelopen Gipsy Festival, maar vanwege een ziekenhuisopname van Albert Siebelink kon dat geen doorgang vinden.

Albert Siebelink (63) stond onder meer aan de wieg van het bekende café D'Egelantier aan de Boomstraat, hij acteerde in de Tilburgse revue, organiseert mede het International Folk Festival in 013, richtte de Stichting Kultoer op en was betrokken bij festival de Accordeonslag.

Albert is echter vooral bekend als drijvende kracht achter het International Gipsy Festival Tilburg. Ook is hij intensief betrokken bij het concert Requiem for Auschwitz, gecomponeerd door Roger 'Moreno' Rathgeb. Het Requiem werd uitgevoerd door het Roma- en Sinti Philharmoniker uit Frankfurt am Main, onder leiding van dirigent Riccardo M Sahiti. Dit concert ging op 3 mei 2012 in première in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Op dit moment werkt Albert aan een onderwijsproject waarbij het Requiem for Auschwitz als invalshoek wordt gepresenteerd om jongeren te betrekken bij de cultuur van herdenken. Stilstaan bij het oorlogsverleden en bij het lot van Roma en Sinti in de Tweede Wereldoorlog. Op 30 oktober aanstaande vindt er - mede in dit kader - een speciale uitvoering plaats in de concertzaal van Theaters Tilburg, waarbij ook prinses Beatrix aanwezig zal zijn.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen