Spring naar inhoud

Groot leefbaarheidsonderzoek in Tilburg

20150824 TBV Wonen Spoorlaan WoningbouwverenigingDe gemeente Tilburg en vier woningcorporaties houden een groot onderzoek naar de leefbaarheid en veiligheid in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout.

Bij ruim 50.000 woningen, meer dan de helft van alle woningen in de stad, valt volgende week een vragenlijst in de brievenbus. Met de enquête wordt bewoners gevraagd wat zij vinden van de leefbaarheid en veiligheid in de eigen buurt.

Aan de orde komen thema's zoals veiligheid, vervuiling, omgaan met verschillende bevolkingsgroepen, sociale contacten, onderhoud van wegen en groen, verlichting en de kwaliteit van voorzieningen.

20150824_Wonen Breburg WoningbouwverenigingDit is de vijfde keer dat een groot leefbaarheidsonderzoek wordt gehouden in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. In 2004, 2007, 2010 en 2013 werd eenzelfde onderzoek gehouden.

Zowel huurders van WonenBreburg, Tiwos, TBV Wonen en 't Heem als mensen met een eigen huis ontvangen de vragenlijst thuis. Zij kunnen de vragenlijst op papier invullen of digitaal. In 2013 nam 34% van alle aangeschreven bewoners deel aan het onderzoek. Hierdoor konden de resultaten goed vergeleken worden met de resultaten van eerdere onderzoeken.

20150824 Tiwos Stationsstraat WoningbouwverenigingDe bewoners van de gemeente Tilburg gaven in 2013 gemiddeld een 7,2 als totaalcijfer voor de buurt waarin ze wonen. Betrokkenheid van bewoners bij de buurt, overlast van parkeergedrag en vervuiling scoorden over het algemeen het minst goed. De cijfers voor het aanbod en de kwaliteit van algemene voorzieningen en van de groenvoorzieningen waren relatief hoog.

De gemeente en woningcorporaties gebruiken de resultaten om te bepalen waar de leefbaarheid en veiligheid verbeterd kan worden en welke acties hierop ondernomen kunnen worden. Een hoge respons is dus belangrijk. Om dit te stimuleren worden onder de deelnemers 20 cadeaubonnen verloot van 50 euro. Tot 25 oktober kan men de vragenlijst invullen. De resultaten worden begin 2016 bekendgemaakt.

De onderzoeksrapporten van voorgaande jaren zijn terug te vinden op www.lemoninternet.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen