Spring naar inhoud

Gouden echtpaar wint zonnebloemwedstrijd van Stadstuinderij Piushaven

eerste-prijs-zonnebloem
De heer Roelen met zijn zonnebloem van 3,5 meter

Vrijwilligers Esther en Eddy van Stadstuinderij Piushaven hebben tijdens de afgelopen lente en zomer een zonnebloemenwedstrijd georganiseerd. Met zonnebloemzaden uit de oogst van 2015 die gratis konden worden opgehaald, mocht iedereen meedoen en proberen om de aller hoogste zonnebloem van Tilburg te telen. Deelnemers hebben een foto van hun zonnebloem ingestuurd met vermelding van de gemeten hoogte.

De uitslag van deze zonnebloemenwedstrijd van Stadstuinderij Piushaven is nu bekend. Van alle inzendingen is de top 5 nagemeten, en daarna zijn de drie gelukkige prijswinnaars bepaald. Esther: "We hebben enorme bloemen gezien van wel 35 centimeter doorsnee, die maandenlang met veel liefde zijn verzorgd en werden ondersteund met stokken, latten en buizen. Onze jury werd ook zeer warm onthaald door de eigenaars van de reuzenbloemen, heerlijk Brabants gezellig was dat."

De familie Mutsaers heeft de derde prijs gewonnen, met hun bloem van 3 meter hoog.

Op de tweede plaats staat de familie Smeulders, met een zeer verdienstelijke 3,25 meter.

De hoofdprijs - tegoedbon van 50 euro voor producten van de Stadstuinderij - gaat naar de familie Roelen; hun zonnebloem bereikte de indrukwekkende hoogte van 3,5 meter. En het echtpaar is deze week nog 50 jaar getrouwd.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen