Spring naar inhoud

Gemeente Tilburg, Wereldhave en Royalton in overleg over toekomst Binnenstad

2015-07-10-Luifel Entree-Emmapassage-Stadhuisplein-Katterug-StadhuisWethouder Erik de Ridder, namens de gemeente Tilburg, en twee belangrijke vastgoedeigenaren in de Tilburgse binnenstad, Wereldhave en Royalton Hill, hebben op dinsdag 26 januari 2016 overleg gevoerd over de toekomst van de Tilburgse binnenstad.

Wereldhave is sinds enkele maanden eigenaar van de Emmapassage en de parkeergarage en winkels in de noordwand van het Pieter Vreedeplein - met onder andere Mediamarkt - en Royalton Hill is eigenaar van het pand waarin V&D is gevestigd.

Aanleidingen voor het overleg waren onder andere de recente ontwikkelingen op de winkelmarkt in Nederland, zoals het failliet gaan van V&D en de ketens van Macintosh, en de doelen van de gemeente met betrekking tot het winkelrondje op de locatie van Stadskantoor 3 en Stadskantoor 1.

20150901_Mediamarkt_Pieter Vreedeplein Selfie groepsfoto 2De drie partijen hebben afgesproken om in de komende weken met elkaar te verkennen of de versterking van het kernwinkelgebied met door samen te werken verder vorm kan krijgen. Daarbij wordt in de eerste plaats onderzocht of een verbeterde verbinding tussen de Emmapassage met het Pieter Vreedeplein mogelijk is. Met die verbinding kunnen bezoekers van de binnenstad een ‘rondje’ maken zonder dat uitbreiding van het bestaande winkelgebied nodig is en zullen zowel de Emmapassage als het Pieter Vreedeplein beter worden bezocht.

2016-01-03-1706-Heuvelstraat-Zondag-shoppenAls een nieuwe looproute een realistische optie is zijn partijen bereid te investeren in het aantrekkelijk maken van de verbinding. Voor Wereldhave en Royalton Hill is het belangrijk dat de gemeente aandacht blijft geven aan de versterking van het verblijfsklimaat in de Tilburgse binnenstad, door de realisatie van een compact kernwinkelgebied met een goede infrastructuur en een aantrekkelijke buitenruimte. De gemeente onderschrijft deze wens van de vastgoedeigenaren, die past binnen het geldende detailhandelsbeleid en de visie van de gemeente.

Daarnaast vindt Royalton het noodzakelijk dat buiten het kernwinkelgebied - zoals op de locaties van Stadskantoor 3 en Stadskantoor 1 - er geen nieuwe winkels meer bij mogen komen en dat als het kan in aanloopstraten en verspreide locaties er minder winkels zullen zijn dan op dit moment.

05-19-2015 2130Leegstand  Binnenstad V&D HeuvelstraatAlle partijen vinden het voor de aantrekkelijkheid van de Tilburgse binnenstad en voor de komst van een groter aantal bezoekers van groot belang dat Primark zich in Tilburg vestigt. Volgens BN de Stem beslist Primark binnenkort of de keten een winkel opent in Breda of Tilburg. Primark wacht nog af of, en zo ja, welke vestigingen van V&D een doorstart zullen maken, danwel zullen sluiten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen