Spring naar inhoud

Geen vertrouwen meer in oplossing overlast sociaal pension de Vest

fabriekstraat_29_5038em_tilburg_100330905550614131In de commissievergadering leefbaarheid op maandag 29 september 2014 heeft burgemeester Peter Noordanus bij de behandeling van het agendapunt "Veiligheid en communicatie rondom sociaal maatschappelijke voorziening in Fabriekstraat" toegezegd om een concept-veiligheidsrapport over de situatie met betrekking tot het sociaal pension 'De Vest' op te stellen. Aanleiding hiervoor was de verontruste inbreng van vier omwonende en ondernemers waarin er een uiterst negatief beeld werd geschetst over de overlast die het pension 'De Vest' veroorzaakt op hun omgeving.

Pension 'de Vest', aan de Fabrieksstraat in Tilburg is een 24 uur zorg afdeling van Traverse waar vierentwintig cliënten wonen. Zij hebben een psychiatrische zorgvraag met somatische ondersteuning en mogelijk ook een zorgvraag op het gebied van verslaving, financiële begeleiding of dagbesteding.

Het gemeentelijk veiligheidsrapport is inmiddels bekend bij de omwonenden en dit is reden van enkele omwonende om het vertrouwen in de gemeente Tilburg op te zeggen over een goede oplossing van dit probleem.

stadshoeve de tuin"Er wordt nog steeds volop gedeald en geprostitueerd aan het burgerijpad en omgeving, 'stadshoeve de tuin' heeft de overlast enigszins verminderd maar nu de gemeente ruim vijftig gegadigde heeft voor de achttien grondgebonden woningen die daar gebouwd mogen gaan worden laat de gemeente ons weer compleet in de steek" zegt een van de buurtbewoners die verder anoniem wenst te blijven.

Burgemeester Peter Noordanus en wethouder Hans Kokke zijn echter niet van plan tot sluiting over te gaan. Ze hebben een voorstel om een onafhankelijk voorzitter aan te stellen voor de beheergroep van omwonenden, politie, gemeente en Traverse dat sinds vorig jaar bestaat.

Maandag 1 december om 9:00 uur wordt het gemeentelijk veiligheidsrapport en dit voorstel  in de commissies Leefbaarheid besproken. Ook is de commissie Sociale Stijging uitgenodigd om aan dit debat deel te nemen.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen