Spring naar inhoud

Fotowedstrijd: Historie op elektrakasten in het centrum

Ontvangst op het Stadhuis van het tweede regiment huzaren op 30 april 1913.

De gemeente Tilburg wil een eind maken aan besmeurde en beplakte elektrakasten in het centrum van de stad.

Samen met het Ondernemersfonds Binnenstad en Marketing Tilburg wil de gemeente  ongeveer 40 elektrakasten in de binnenstad aanpakken. Op die kasten moeten historische afbeeldingen komen van bijzondere plekken in de binnenstad of memorabele gebeurtenissen in de stad. Op deze manier kunnen deze kasten omgevormd worden tot  opvallende objecten in het straatbeeld.

De gemeente meldt op de website: "Suggesties of de afbeeldingen zelf kunnen via e-mail worden gestuurd naar info@ondernemersfonds.nu. Het beeld moet historische of nostalgische waarde hebben en informatie vertellen over de binnenstad in het algemeen of specifieke straten in het bijzonder."

Café Marinus, de oprichtingsplek van Willem II

"Er worden kasten geplaatst in de Noordstraat, Stationstraat, Willem II straat, Tuinstraat, Nieuwlandstraat, Heuvelstraat, Pieter Vreedeplein, Heuvelring, Korte Heuvel, Piusplein, Paleisring en Koningsplein."

Eind augustus worden de foto's gekozen. Het aankleden van de elektrakasten begint dan in het najaar en moet halverwege november zijn afgerond. Dan wordt ook de feestverlichting in de binnenstad aangebracht.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen