Spring naar inhoud

Fietsforum biedt blauwe parkeerkaart voor fietsen

Oplettende fietsers hebben het al gezien: op het Pieter Vreedeplein zijn sinds kort met blauwe lijnen vakken geschilderd. Ze vallen nog niet heel erg op, maar het zijn parkeervakken voor fietsen. Fietsende bezoekers die naar het Pieter Vreedeplein komen voor een snel bezoek aan een winkel of om 'even snel' wat te drinken of te snacken, mogen in deze parkeervakken maximaal een uur hun fiets parkeren.

Maar hoe moeten de handhavers nou kunnen weten hoe lang elke fiets al geparkeerd staat? Daarover had de gemeente Tilburg nog niet nagedacht.

Het Tilburgse Fietsforum heeft daar wél over nagedacht en biedt nu een speciale parkeerkaart voor fietsen. Anders dan de bekende parkeerkaarten voor auto's staan er geen uren, maar minuten op afgedrukt. Fietsers moeten deze kaart wel zelf uitprinten en in elkaar zetten. De kaart staat afgebeeld op een pdf die hier te downloaden is. Het Fietsforum heeft nog splitpennen op voorraad, die je nodig hebt om de draaibare onderdelen aan elkaar vast te maken.

Wellicht is het een idee om er ook een tiewrap aan vast te maken, zodat je de kaart daarmee aan het stuur van de fiets kunt hangen. En om er een stukje plakplastic op te plakken zodat de kaart een regenbui overleeft.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen