Spring naar inhoud

Extra fietsenstalling bij Station Noord

Vanaf vrijdagavond 9 december zijn er 300 extra fietsenstallingsplaatsen beschikbaar aan de noordkant van het station.

De roep om extra plaatsen wordt hiermee beantwoord. Het betreft een tijdelijke oplossing voor een jaar, want eind 2017 wordt deze ruimte in gebruik genomen als tijdelijk busstation.

De uitbreiding was noodzakelijk omdat de vraag naar fietsenstallingen aan de noordzijde groter was dan het huidige tijdelijke aanbod (540 plaatsen) op het Burgemeester Stekelenburgplein. Aan de zuidzijde van het station is wel genoeg plek op het postperron en in de betaalde stalling.

De vraag naar fietsenstallingsplaatsen wordt in de tussentijd goed in de gaten gehouden.

Mocht het nodig zijn dan worden ook in 2018 en 2019 genoeg tijdelijke stallingsplaatsen op een alternatieve plek gecreëerd.

De stalling ligt links van de uitgang aan de noordzijde en is bereikbaar via het voet- en fietspad ten noorden van de Polygonale loods.

Net als bij de huidige tijdelijke plaatsen op het Burgemeester Stekelenburgplein houdt de Diamantgroep ook toezicht op deze plaatsen. Verkeerd gestalde fietsen worden verplaatst of verwijderd.

De definitieve fietsenstallingen in de Spoorzone aan de noord- en zuidzijde zijn naar verwachting in 2020 gereed en bieden dan plaats aan 7600 fietsen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen