Spring naar inhoud

Extra controles op fout parkeerders

fout geparkeerdDe gemeente Tilburg gaat dit jaar extra controleren op fout geparkeerde auto's. Reden voor deze intensivering is dat de parkeeroverlast een grote ergernis is van veel bewoners in diverse wijken van Tilburg. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente en uit de hoeveelheid meldingen die hierover binnenkomen.

Daarnaast kan een auto die staat waar het niet mag, onder meer de bereikbaarheid verslechteren voor de politie, het BAT en de brandweer. Ook voor mensen met een rolstoel, rollator of kinderwagen leveren foutparkeerders vaak problemen op. Daarom wordt dit probleem aangepakt. De gemeente wil hiermee de veiligheid en leefbaarheid in de stad verbeteren. Een boete voor fout parkeren kost 90 euro exclusief administratiekosten. Parkeren op een invalide-parkeerplaats zonder invalidekaart kost 370 euro.

De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente gaan de extra controles uitvoeren.In de delen van de stad met betaald parkeren, wordt intensief gecontroleerd. In de gebieden daarbuiten controleren de BOA's minder vaak, maar wel met vaste rondes. Er zijn in Tilburg zogenoemde hotspots, buurten met veel meldingen over fout parkeren. Ook daar komen de BOA's in actie. Soms geven ze hier eerst een waarschuwing en pas daarna een boete. Parkeren mag niet in een plantsoen, op de stoep, op een taxistandplaats, op het fietspad of naast een gele streep.
  
Boa insigne jas

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) helpen mee met toezicht houden op de lokale orde en veiligheid. Zij controleren of mensen zich aan de regels houden en geen overtredingen begaan, zoals fout parkeren of milieuregels overtreden. Hebben BOA’s veel contact met het publiek zoals parkeercontroleurs dan zijn ze te herkennen door het dragen van een uniform met een zilverkleurig insigne. Op het insigne staat een hand die een staf vasthoudt met daarachter een schild. Het insigne maakt duidelijk dat die BOA bijzondere bevoegdheden heeft, zoals boetes uitschrijven, verdachten aanhouden en identiteitscontrole.

Share

1 gedachte over “Extra controles op fout parkeerders

 1. Esther van Geloof

  Beste Meneer Mevrouw van BOA's.
  Ik woon aan de Mauritshof / Paleisring. tegenwoordig staat er geregeld een groene auto die hier volgens ons niet thuis hoort [niet van bewoners van ons hofje.]
  Na 2x langdurig parkeren achter een schaftkeet van schilders heb ik een net briefje achter de ruitenwisser gedaan want hij blokkeert NL een in/uitrit [45km autootje] en de deur van het BAT en 2 bergingsdeuren met fietsen van de stasdswachter en paleisring.
  Ik hoop dat u een x een bekeuring kan uitschrijven. [sorry dat ik dit vraag]
  Met vriendelijke groet Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen