Spring naar inhoud

Even voorstellen: Jeroen Nolte

12-31-2013-Jeroen-Nolte-Top1000-Aller-TilburgersSinds woensdag 8 januari 2014 maakt Jeroen Nolte (Tilburg, 1986) definitief deel uit van de redactie van Tilburgers.nl.  Hij zal onder meer met HotlineFM.nl  de technische kant op het gebied van audio en video bij Tilburgers.nl gaan verzorgen. Jeroen was ook verantwoordelijk voor de radio-uitzending en de techniek tijdens de Top 1000 aller Tilburgers.  Tijd voor een kort interview.

"Waar ben je geboren en getogen Jeroen?"  Jeroen lacht "Eigenlijk in Tilburg in het St Elisabeth Ziekenhuis, maar ik heb mijn gehele jeugd doorgebracht in Hilvarenbeek. Ik heb daar meerdere scholen gedaan voordat ik  verhuisde naar Biezenmortel, zo'n tien jaar geleden. Mijn plannen in de toekomst zijn wel om naar Tilburg te gaan verhuizen."

"Waar komt je fascinatie voor muziek en radio vandaan"? "Ik luisterde als kind al altijd naar muziek, en naar de radio, dat had mijn grote interesse."Jeroen denkt even na "Als tienjarige ging ik meehelpen bij een DJ-feest tijdens carnaval bij de Pezerikken (de naam van Hilvarenbeek tijdens Carnaval) en dat vond ik zo leuk en interessant dat ik de DJ al kon vervangen als ie even weg moest. Toen had ik de smaak goed te pakken. Ik had al ergens een mengpaneeltje gekocht en met behulp van mijn ouders heb ik op zolder thuis mijn slaapkamer omgebouwd tot een heuse disco, met lampen, muziek en geluid."

"Wanneer ben je voor het eerst gaan optreden?" "Dat eerste optreden was eigenlijk bij het eeuwfeest van Prisma in Biezenmortel, dat toen 100 jaar bestond" vervolgt Jeroen met enthousiasme in de ogen. "Ik maakte daar indruk en later kwamen er meer vragen om de disco te verzorgen. Ik kan goed inschatten wat mensen willen horen, en ik wil gewoon het allerbeste qua techniek.

Zo'n acht jaar geleden ontmoette ik Zjef Naaijkens van Het Raakveld, en ben toen bij hen gaan werken. Ze waren toen nog niet actief in het Duvelhok in de St Josephstraat, maar in Berkel-Enschot"

"En wat heb je daar gedaan?" "Ik ben gaan uitzoeken om het Raakveld, dat werkt met kwetsbare jongeren, te promoten. Toen ben ik me pas echt gaan verdiepen in de radio. Ik kwam toen op het idee om Radio Raakveld te gaan opzetten gericht op jongeren met een beperking.

Drie jaar geleden ben ik Radio HotlineFM gestart. De belangrijkste reden daarvoor was dat ik hoorde dat ze in de zorg gingen bezuinigen." Jeroen schudt zijn hoofd. "Tegen bezuinigingen in de zorg kan ik slecht tegen, kortzichtig vind ik dat, dus toen heb ik HotlineFM opgezet, wel met dezelfde doelstelling als bij het Raakveld. Nu met de nieuwe uitdaging met de samenwerking met Tilburgers.nl ga ik dit verder uitbreiden."

Jeroen besluit lachend "Ik ben blij om tot de redactie van Tilburgers.nl te behoren en verheug me op de verdere samenwerking"

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen