Spring naar inhoud

Eerste Zonnepanelen in lantaarnpalen op Besterdplein onthuld

Dinsdagavond 3 oktober onthulde wethouder Mario Jacobs op het Besterdplein  twee bijzondere lantaarnpalen. De Soluxio lichtmasten zijn de eerste lantaarnpalen in Tilburg die volledig op zonne-energie werken en niet meer aangesloten zijn op het elektriciteitsnet.

Ze staan als proef op het plein.

Tilburg maakt al op grote schaal gebruik van LED lampen in lichtmasten. Met de zonnepanelen in de masten wordt de volgende stap gezet naar een duurzame oplossing.

De woordvoerder van de Gemeente Tilburg legt uit: "Deze speciale lantaarnpalen kunnen tijdens de kermis makkelijk weggehaald en weer teruggezet worden omdat ze 'stand alone' zijn. Het is de eerste keer dat deze lantaarnpalen in Brabant gebruikt worden. De Soluxio hoeft niet te worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Alle zonne-energie wordt opgeslagen in lithiumaccu's in de mast, die lang meegaan."

Lennert van den Berg, de oprichter van het Delftse technologiebedrijf Flexsol Solutions vult aan: “In de toekomst van de smart city zullen lantaarnpalen het verkeer reguleren, of bijvoorbeeld luchtvervuiling en verkeersintensiteit meten”

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen