Spring naar inhoud

Duurzame Huizen maand

De eerste energieneutrale woning in Tilburg

Deze maand staat bij de gemeente Tilburg in het teken van duurzaam bouwen. Van dinsdag 10 oktober 2017 tot zaterdag 11 november 2017 zijn er diverse activiteiten om aan de slag te gaan met je huis.

De aftrap van de Duurzame Huizen maand is op dinsdag 10 oktober 2017, de Dag van de Duurzaamheid. Op het programma staan twee toonaangevende en innovatieve woningen op het gebied van duurzaam bouwen. 's middags is de oplevering van THUISbij, een particulier initiatief voor een centrum voor duurzaam bouwen.

Onder leiding van de Technische Unie werken hier partijen samen als Raab Karcher, Innozaam en Bosch Nefit. Zij informeren en adviseren particulieren en professionals uit de regio over de nieuwste duurzame bouwtechnieken. Het centrum wordt ondergebracht in het gebouw van de Technische Unie op de Doctor Anton Philipsweg 3 te Tilburg.

In de avond is er de oplevering van de eerste Tilburgse particuliere Nul op de Meter woning. Op het adres Sullivandreef 57 staat de eerste koopwoning in Tilburg die op jaarbasis evenveel stroom opwekt als zelf gebruikt. "Een innovatief project waar installateurs, aannemers en ontwerpers intensief voor hebben samengewerkt", aldus klimaatwethouder Berend de Vries: "Wat het project nog meer bijzonder maakt, is dat alle woningen van hetzelfde bouwtype gedigitaliseerd zijn in Woonconnect. Bewoners van deze 108 woningen krijgen een digitale versie van hun eigen woning en kunnen hierin experimenteren met verschillende duurzame maatregelen." Geïnteresseerden zijn op 10 oktober vanaf 18.45 uur van harte welkom in de Sullivandreef 57.

Video over Woonconnect

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 2017 is de vijfde editie van de Woonsalon, een woonbeurs in de Euroscoop. Speciaal voor de Woonsalon 2017  heeft de gemeente Tilburg haar krachten gebundeld met partijen die vooroplopen bij het energiezuinig maken van bestaande woningen. Ze helpen samen graag woningeigenaren op weg om aan de slag te gaan met hun huis. Tijdens de beurs willen ze bezoekers inspireren en vrijblijvend van deskundig advies voorzien. Beursbezoekers kunnen ook bij onze experts terecht voor informatie over comfortabel, duurzaam, veilig en levensloopbestendig wonen. Meer informatie op de website woonsalon.nl

Ook doet de gemeente Tilburg doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en zaterdag 11 november2017.  Huiseigenaren stellen die dag hun duurzame huis open. In een ongedwongen sfeer hebben bezoekers alle tijd om vragen te stellen. Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen. Op zaterdag 11 november 2017 is er ook ten minste één Nul op de Meter woning opengesteld, waar vrijwel alle energiemaatregelen toegepast zijn. Een dag waar bezoekers zelf kunnen ervaren wat duurzaam bouwen inhoudt en welke stappen ook voor hen interessant kunnen zijn. Op de website duurzamehuizenroute.nl staat een overzicht van de open huizen.

Zelf aan de slag met duurzaam bouwen? Lees meer op deze website.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen