Spring naar inhoud

Dodenherdenking op 4 mei in Vrijheidspark bij Factorium

Voor het eerst is de Dodenherdenking in het Vrijheidspark,  het nieuwe park dat rond het Factorium-gebouw wordt aangelegd.

In 2017 is het ook voor het eerst dat verschillende organisaties die oorlogsslachtoffers herdenken dat samen doen op 4 mei. Vroeger waren er meerdere herdenkingen en op diverse locaties. De organisaties hebben nu samen gezocht naar een nieuwe manier van herdenken. Ze wilden een plek met voldoende ruimte en een serene sfeer, zonder geluidsoverlast. De keuze viel daarbij op de tuin bij het Factorium, vooral ook omdat het park op loopafstand ligt van het stadhuis en de Heikese Kerk.

Op 4 mei 2017 is iedereen welkom om de ceremonie bij te wonen. Deze bestaat uit twee onderdelen. Om 19:00 uur in de Heikese kerk en om 20:00 uur in het Vrijheidspark. De ceremonie in het park start met twee minuten stilte om 20:00 uur, tegelijk met de landelijke herdenking. De gemeente vraagt iedereen in de directe omgeving om de stilte te respecteren.

Het Vrijheidspark krijgt definitief vorm met het plaatsen  van diverse Monumenten. Het gaat om de volgende monumenten: het monument voor de 15th Scottish Division (geallieerde militairen), het monument Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene (verzet Nederland), het Indië-monument (Tilburgse soldaten omgekomen in voormalig Nederlands Indië) en de Zwerfkei van de Coba Pulskenslaan (burgerslachtoffers, geallieerde militairen, verzet Nederland).

De monumenten worden vanaf half april verplaatst naar de nieuwe plek.

 

 

Organisaties die een krans of bloemen willen leggen, kunnen zich tot 26 april melden bij de gemeente.

Geïnteresseerden kunnen mailen naar yvonne.schoonis@tilburg.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen