Spring naar inhoud

Dempen Ypelaervijver in wijk Stokhasselt gestart

stokhasseltvijver+24-05-2014+006Afgelopen  maandag 13 oktober is begonnen met het verwijderen van de vijver in het park naast het wijkcentrum 'de Ypelaer' in de wijk Stokhasselt in Tilburg noord. De betonnen rand is kapot en op andere plaatsen is de vijver lek. Daardoor is het waterpeil te laag. Dat zorgt voor een slechte waterkwaliteit. Omdat er in de vijver een sliblaag aanwezig is, komt het vaak voor dat er blauwalg in het water zit. Om met name kinderen en vissers niet in aanraking te laten komen met blauwalgen en E. coli bacterie heeft de gemeente besloten om de vijver te dempen.

Het hele terrein is inmiddels afgezet met bouwhekken. De vijver wordt leeggepompt, de bestaande brug wordt verwijderd, de betonnen rand wordt afgebroken en het folie en de sliblaag worden verwijderd. Daarna wordt de vijver gevuld met schoon zand en afgedekt met een laag teelaarde, die wordt ingezaaid. De aanwezige bomen binnen het werkterrein worden beschermd met bouwhekken. Naar verwachting zullen de werkzaamheden ongeveer 5 tot 6 weken duren.

Bij vragen over de werkzaamheden kan contact opgenomen worden met de toezichthouder van de gemeente Tilburg (Piet van Gorp, tel. 06-51419953).

Share

1 gedachte over “Dempen Ypelaervijver in wijk Stokhasselt gestart

  1. e.voogt

    Geloven jullie nou echt dat er na heel die dure uitgaven om de vijver te dempen .dat die nog ooit terug komt .ik heb vernomen als er in de toekomst een budget voor is dat er dan een kleinere vijver komt weg met het mooie uitzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen