zaterdag 20 april 2024

2 gedachten over “De herdgangen van Tilburg – Oerle

  1. Blij jullie pagina vandaag voor het eerst ontdekt te hebben. Waar een zoektocht n.a.v. een Persoonskaart al niet goed voor is. Zocht naar afbeeldingen van de Poststraat 33. Ooit een familielid van ons als dienstmeisje gewerkt.
    Bij verder zoeken kwam ik Oerle tegen. Kan dat eerder Oersel hebben geheten? Ik heb een akte van een huwelijk in 1747 te Tilburg waar de geboorte plaats van de bruidegom Jan Francis den Haas vermeld staat dat hij te Oersel in Luijkerlant geboren is .Hij woonde op dat moment in Helvoirt. Ik ben hier al lang naar op zoek. Mogelijk kunt u mij verder op weg helpen deze speld in de hooiberg te vinden. Fijne dag nog en nogmaals ben blij met uw website.

  2. Het verlengde van de huidige Trouwlaan, richting Goirle werd door ons het padje van Adam&Eva genoemd. Misschien vanwege het feit dat Goirlenaren naar Tilburg moesten komen om te trouwen.
    Als je het pad afliep (thans Stappegoorgebied) kwam je inderdaad bij een boerderij (staat nu de Euroscopebisocoop).Je vervolgde je weg en kwam bij een kruispunt van wegen met een heel mooie boom (Bakertand-Heiningenstraat) Even verderop lag de Rimboe (voetbalvelden met barakken van de Fraters van Tilburg?) Daarna kwam de Openluchtschool en het kleuterheil.

    Overigens schijnt de naam Bakertand ook van de familienaam Bac af te stammen (toponiemen Trommelen jr+sr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *