Spring naar inhoud

D66 wil internationale vakbeurs voor attracties naar Tilburg laten komen

Terwijl de laatste kermisattracties de stad net hebben verlaten en het stadsleven aan de zomervakantie is begonnen, heeft D66-fractievoorzitter Peter van Gool de vraag gesteld aan het College van B&W (Burgemeester en Wethouders) om de Europese vakbeurs voor themaparken en kermissen naar Tilburg te halen.

Deze vakbeurs, de European Attractions Show (EAS) wordt elk jaar in september in een andere Europese stad gehouden. Dit jaar in Berlijn van 24 tot en met 28 september. Leidinggevende bedrijven op het gebied van recreatie, attracties, toerisme en vermaak komen naar deze vakbeurs om elkaars nieuwste producten en innovaties te laten zien en bekijken.

EAS wordt bezocht door meer dan 500 aanbieders die op 12.000 vierkante meter hun producten laten zien en door ruim 6.000 potentiële inkopers van thema- en amusementsparken, familieparken, dierentuinen, hotels, musea, resorts en organisatoren van culturele evenementen uit heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daarnaast is het een belangrijke gelegenheid om te netwerken voor mensen uit de sector.

Behalve dat D66 deze vakbeurs naar Tilburg wil halen, wil de partij ook graag dat het College in overleg gaat met met onderwijsinstelling en bedrijven om te onderzoeken of het mogelijk is om jaarlijks studenten en onderzoekers de opdracht te geven de (kermis)attractie van de toekomst te bedenken en uit te werken in een model of prototype en om dat te presenteren tijdens de Tilburgse kermis.

Meer info (in veel talen behalve Nederlands) op www.iaapa.org.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen