Spring naar inhoud

Van zaterdag 26 augustus tot en met dinsdag 29 augustus 2017 wordt het Tongerloplein in Udenhout weer omgetoverd tot kermisterrein. De attracties zijn iedere dag van 13.00 tot 24.00 uur open. Donderdag 24 augustus start de opbouw van de kermis. Het Tongerloplein (inclusief het daaraan grenzende weggedeelte Van Heeswijkstraat) wordt hiervoor afgesloten. ...lees verder "Kermis Tongerloplein in Udenhout"

Share

7

Theater Bleyemakerij De Boemel van Gerard Korthout is in de drie jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een plek waar vele Tilburgers, maar ook bezoekers van heinde en verre, graag komen. Om de vele liveoptredens onder de 'Boemelboom', de gezelligheid en en de fijne locatie, midden in de Spoorzone.

Drie jaar geleden heeft de gemeente Tilburg aan Gerard Korthout gevaagd of hij niet iets in de Spoorzone kon beginnen, zodat er reuring zou ontstaan.

Op de eerste kermiszaterdag dit jaar, 22 juli 2017, ontstond er een incident toen de exploitanten van Club Smederij en het Ontdekstation hadden geklaagd dat de Boemel teveel buitenruimte in gebruik had. Volgens een woordvoerster van de gemeente konden zij daarop niet anders dan handhaven omdat de Boemel vier keer zoveel ruimte in gebruik had dan was toegestaan volgens de vergunning. Een situatie die in de afgelopen drie jaar geleidelijk was ontstaan en welke tot dan toe steeds is gedoogd. Naast deze bestuurlijke handhaving bracht Club Smederij een eigen jurist op het toneel welke dreigde met een dwangsom. De strop waarmee Gerard te maken kreeg lag omstreeks de €195.000,-. ...lees verder "Hans Smolders (LST) stelt vragen over Theater de Boemel"

Share

Terwijl de laatste kermisattracties de stad net hebben verlaten en het stadsleven aan de zomervakantie is begonnen, heeft D66-fractievoorzitter Peter van Gool de vraag gesteld aan het College van B&W (Burgemeester en Wethouders) om de Europese vakbeurs voor themaparken en kermissen naar Tilburg te halen.

Deze vakbeurs, de European Attractions Show (EAS) wordt elk jaar in september in een andere Europese stad gehouden. Dit jaar in Berlijn van 24 tot en met 28 september. Leidinggevende bedrijven op het gebied van recreatie, attracties, toerisme en vermaak komen naar deze vakbeurs om elkaars nieuwste producten en innovaties te laten zien en bekijken. ...lees verder "D66 wil internationale vakbeurs voor attracties naar Tilburg laten komen"

Share

De 450e Tilburgse Kermis in 2017 was een kermisjaar van pieken en dalen.

Het ernstige incident met een 3-jarig jongetje zaterdag leidde tot veel commotie. De Roze Maandag was een dag waarop de stad feest vierde vooral  in combinatie met de wedstrijd van het Nederlandse dameselftal.

Kermiswethouder Erik de Ridder: "Dit was de meest intense kermis die ik heb beleefd als wethouder. Het ernstige ongeval zaterdag blijft je wel bij. Tegelijkertijd merkte ik een geweldige sfeer in de stad op andere dagen. Met als absolute hoogtepunt natuurlijk maandag." ...lees verder "450e Tilburgse kermis met ups en downs"

Share

1


Sinds Jaar en Dag staat er al een 'Breakdance' op de Tilburgse Kermis. Twee zelfs in 2017.  Op het Besterdplein staat deze van Meijer.  Volgens kenners: "Snelste breaker in Nederland..topritten! Meijer breakdance".  De andere Breakdance staat op het Stadhuisplein.

In 1986 stond de eerste Breakdance op de Tilburgse kermis. De attractie werd in 1985 ontworpen door het Duitse bedrijf HUSS Park Attractions en is een doorontwikkeling van de Calypso, die in de jaren 60 en 70 erg populair was. Een opvallend aspect bij de Breakdance is vaak het grote gebruik van gekleurde lampen, die de attractie in de avonden fel verlichten.  De naam "Breakdance" is waarschijnlijk afkomstig van de gelijknamige dansstijl Breakdance.

Regelmatig valt de Breakdance in de prijzen tijdens de Tilburgse Kermis, zoals de Publieksprijs in 2015.

Share

Het was een vrij rustige Roze Maandag gisteren. Maar met de EK Dames wedstrijd tussen België en Nederland in het Willem II stadion, was het nog flink druk in de stad.
De NOS zette Tilburg extra in het zonnetje: "Wereldwijd hebben steden hun Pride, maar Tilburg heeft al meer dan 25 jaar zijn Roze Maandag. De kermis verandert op de maandag in een feest voor acceptatie en diversiteit. Met als hoogtepunt de Roze Karavaan, een optocht dwars door de stad."

Share

Deze week krijgen we een zomerdip. De temperaturen komen onder het gemiddelde niveau en er gaan buien vallen of er zijn zelfs perioden met regen.

En dat allemaal na een warme zomerweek die in onze regio zes dagen achtereen 25 graden produceerde, waarbij het afgelopen woensdag tropisch werd. Voorlopig hoeven we daar even niet aan te denken, want warmer dan 19 tot 22 graden zal het niet worden de komende dagen. ...lees verder "Koel en wisselvallig met op maandag de koudste en natste dag"

Share

De KermisFM staat dit jaar ook weer op de Tilburgse Kermis. De studio staat weer op het Piusplein en is inmiddels bijna klaar.

Ook dit jaar staat er weer veel op het programma. Alle informatie is op de website te vinden.

Kermis FM wil de kermis naar de mensen thuis brengen, en de mensen thuis naar de kermis.

Daarbij werkt Kermis FM mee aan het groeien van de naamsbekendheid van de Tilburgse Kermis en aan het groeien van het bezoek aan de kermis.

Kermis FM is een multimediaal platform met uitzendingen via radio en televisie en een website met het laatste kermisnieuws. ...lees verder "KermisFM weer op Tilburgse Kermis"

Share

Voor het eerst sinds jaren gaat de Tilburgse Kermis van start met het gebeier van de kerkklokken. Om 15:00 uur zullen de Heikese Kerk, de Heuvelse Kerk, de Kerk op Loven en de Pauluskerk een kwartier lang de klokken laten luiden.

Dit is een nieuw initiatief van de Werkgroep de Torenklok. Zij laat weten: "We hebben georganiseerd, dat op 21 juli om 15:00 uur vijftien minuten lang alle klokken in het kermisgebied gaan luiden."

"Dit zullen de vijf klokken van de Heikese Kerk, de drie zware klokken van de Heuvelse Kerk, eveneens luidt er op Broekhoven een driegelui, op Loven luidt een duet van klokken en de protestantse Pauluskerk luidt met haar enige klok ook mee. In totaal dus veertien klokken met een totaalgewicht van meer dan 13.000 kilo. Toch een duidelijk verschil met die kleine kermisbel van 15 kilo."

"Het gaat hier om een duidelijk geluid in het totale enorme kermisgebied. Zo is het beginsignaal overal duidelijk te horen." ...lees verder "Opening Kermis Tilburg met 15 minuten klokluiden"

Share

Op dinsdag 18 juli 2017 is de opbouw begonnen van de Tilburgse Kermis. Hierdoor zijn verschillende straten in de stad niet toegankelijk voor verkeer en zijn er diverse omleidingen.

Daarnaast zijn er extra voorzieningen voor auto's en fietsen en ook bussen en treinen met nachtdiensten.

Auto's

Vanaf dinsdag 18 juli, 12.00 uur tot woensdag 2 augustus, 12.00 uur zijn de volgende wegen afgesloten voor al het verkeer: ...lees verder "Verkeer rond en tijdens de Tilburgse Kermis 2017"

Share

Het is zondagmiddag en de eerste vrachtauto's zijn op het NS-plein ge-arriveerd om de eerste attractie van de Tilburgse Kermis op te bouwen. Op het NS-plein zal het 'Tiroler Dorp' verrijzen.

Het Tiroler Dorp is een idee van kermisexploitanten zelf: bouw een Tiroler dorp op de Tilburgse Kermis. De gemeente vond het een goed plan en dus wordt het NS-Plein nu aangekleed in Zuid-Duitse sferen.

Kermiswethouder Erik de Ridder zei eerder dit jaar: "Ik ben heel blij dat we met de focus op meer beleving nu ook zien dat exploitanten hiervoor met ideeën komen en zo waarde kunnen toevoegen aan onze kermis. Dat levert niet alleen nieuwe inzichten maar ook een meer gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit. Ook met de horeca gaan we deze slag maken. Nieuw is dat er meer attracties gaan deelnemen aan de reductiemiddagen zodat ook mensen met een smalle beurs kunnen genieten van de kermis. Deze resultaten van de nieuwe aanpak zijn een begin. Samen met horeca, ondernemers en kermisexploitanten gaan we voor een kermis die zich kenmerkt door gastvrijheid en kwaliteit".

Share

John Vermeer en Edwin Smulders presenteren het programma

Ook dit jaar is het programma 'Zwieren en Zwaaien' weer actief op de Tilburgse Kermis.

Volgens de makers:  "De combinatie van kleur, geluid, sfeer en uiteraard de mensen is de hoofdmoot van het programma Zwieren & Zwaaien."

"Het programma wordt gedurende de Tilburgse Kermis van 21 tot en met 30 juli dagelijks uitgezonden via Langstraat TV." ...lees verder "Zwieren en Zwaaien wederom op Tilburgse Kermis"

Share

Ronnie Tober (rechts) kondigt aan dat hij met een Tilburgs Kermislied komt

Ronnie Tober's eerste Tilburgse Kermislied is een feit. Bij de presentatie van de kermis in RAW in de Spoorzone gaf de zanger al acte de presence en kondigde hij de speciale kermis-hit aan.

De tekst is geschreven door de Tilburgse schrijver en dichter Ko de Laat. Op zijn website vertelt Ko: "Begin jaren zeventig scoorden Ronnie Tober en Ciska Peters een grote hit met ‘Naar de kermis’. Dit jaar komt Ronnie Tober (want Ciska zingt niet meer) met een nieuwe versie van dit nummer. Geënt op de Tilburgse kermis. En van een nieuwe tekst voorzien door mij."

Woensdag 5 juli 2017 publiceerde de Gemeente Tilburg het bijzondere lied op You Tube:

Share

1

Ronnie Tober (rechts) kondigt aan dat hij met een Tilburgs Kermislied komt

Woensdag 28 juni was de officiële aftrap voor de Tilburgse Kermis 2017. Vele nieuwtjes werden gepresenteerd door wethouder Erik de Ridder onder presentatie van Jet Suikerspin. Een van de speciale gasten was Ronnie Tober die speciaal voor de Tilburgse Kermis een lied gaat brengen.

Het is de 450ste editie van de Tilburgse Kermis. Van 21 tot en met 30 juli staan er 230 attracties in het centrum: van authentiek tot vernieuwend. De afgelopen jaren is hard gewerkt om de kermis stap voor stap te vernieuwen. Onder meer door te zorgen voor meer sfeer en beleving, zodat er in 2020 een kermis 'nieuwe stijl' in de binnenstad staat. ...lees verder "Ronnie Tober komt met Tilburgs Kermislied"

Share

MFA Heyhoef in de Reeshof

Van donderdag 27 tot en met zondag 30 april is het kermis in Reeshof. De kermis staat op het parkeerterrein aan de noordzijde van Wijkcentrum Heyhoef tussen de inrit vanaf de Huibevendreef en de doorgang naar de achterliggende Kerkenbosplaats. De kermis is alle dagen geopend van 13.00 uur tot 24.00 uur. ...lees verder "Kermis in de Reeshof tot 30 april"

Share

Na de Zomerkermis, de Winterkermis, een kermis in de Reeshof krijgt Tilburg er een nieuwe 'low-budget' familie kermis bij in het Stappegoorgebied. Van 19 mei tot en met 28 mei 2017 strijken er dertig attracties neer op het parkeerterrein bij de Ireen Wüstbaan in Tilburg Zuid. Initiatiefnemer Robert Martens, conciërge op het Koning Willem II College en inwoner van de wijk Broekhoven, liep al langer met het idee om op Stappegoor een gezellige kermis te creëren die voor de Tilburgers is en niet voor heel Nederland.

Betaalbaarheid vindt Robert erg belangrijk insteek. De ritprijzen voor grote attracties mogen niet meer dan €3,- zijn. Kinderattracties mogen niet meer dan €2,- bedragen. ...lees verder "Tilburgers krijgen ‘low-budget’ familie kermis in Stappegoor"

Share

De gemeente Tilburg is bezig met het opzetten van een 'kermis nieuwe stijl'. Dit moet in 2020 zover zijn. De kermis in Tilburg moet in de toekomst bij de top van Europa gaan horen. Niet alleen ‘de grootste’ of de ‘beste’ maar de kermis met de hoogste kwaliteit, waar beleving centraal staat. Een dagje uit met pretgarantie in de binnenstad van Tilburg. Dat is de ambitie van het college.

De Tilburgse Kermis is daardoor volop in ontwikkeling. In het vorig jaar vastgestelde 'visie en businessplan Tilburgse Kermis' staat kwaliteit en beleving centraal. ...lees verder "Toekomstige Tilburgse Kermis, volop in beweging"

Share

In december genieten veel mensen met familie en vrienden van een kerstmaaltijd of gewoon van elkaar. Maar helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die weinig te besteden hebben of die in een sociaal isolement zitten. ContourdeTwern laat hen niet in de kou staan. De welzijns- en vrijwilligersorganisatie organiseert tijdens en rond de feestdagen in haar hele werkgebied extra activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten. ...lees verder "Fijne feestdagen voor iedereen"

Share

1

tirolerdorp-1Een groep kermis-exploitanten is met het idee gekomen voor een Tiroler dorp op het NS-plein met een sfeervolle uitstraling, tijdens de 450ste editie van de Tilburgse Kermis. De Tilburgse Kermis wordt gehouden van 21 tot en met 30 juli 2017.  ...lees verder "Winterkermis en Tiroler dorp bij de Kermis van 2017"

Share

winter-kermisIn het Paleis Raadhuis werd maandagmiddag 31 oktober door Kermis wethouder Erik de Ridder samen met alle andere partijen, die komende winter meewerken aan een sfeervolle binnenstad, onder de noemer Winter in Tilburg de aftrap verricht van Tilburgse Winterkermis

Naast diverse andere activiteiten in de stad, komt er een Tilburgse Winterkermis met dertig attracties, verspreid over verschillende locaties. De kermis wordt het kleine zusje van de zomerkermis. ...lees verder "Aftrap Tilburgse Winterkermis"

Share
Gebruikt Tiny Framework Inloggen