Spring naar inhoud

Van zaterdag 26 augustus tot en met dinsdag 29 augustus 2017 wordt het Tongerloplein in Udenhout weer omgetoverd tot kermisterrein. De attracties zijn iedere dag van 13.00 tot 24.00 uur open. Donderdag 24 augustus start de opbouw van de kermis. Het Tongerloplein (inclusief het daaraan grenzende weggedeelte Van Heeswijkstraat) wordt hiervoor afgesloten. ...lees verder "Kermis Tongerloplein in Udenhout"

Share

De TOP Week (Tilburg Orientation Program) wordt dit jaar gehouden van maandag 21 tot en met vrijdag 25 augustus 2017 en wordt georganiseerd door en voor studenten. De nieuwe studenten maken tijdens TOP Week kennis met alle aspecten van het studentenleven in Tilburg.

De TOP Week is in 1981 opgezet door een groep studenten van destijds nog de Katholieke Hogeschool Tilburg. Het doel was om de nieuwe studenten in Tilburg te introduceren bij alles wat Tilburg te bieden heeft.

Wat als klein initiatief begon, is nu uitgegroeid tot één van de grotere, jaarlijkse evenementen in Tilburg.
...lees verder "TOP Week, introductieweek voor nieuwe Tilburgse studenten"

Share

De week die voorheen bekend stond als de European Social Innovation Week heeft een nieuwe naam gekregen: Dear Future. Het Dear Future Festival wordt gehouden in de week van 23 tot en met 29 september, met name in de Spoorzone. Daarbij is het festival ook verlengd, van vijf naar zeven dagen. Het is een evenement voor vragenstellers, denkers, visionairs en innovators uit alle lagen van de bevolking. De toegang is voor het grootste gedeelte gratis.

Het programma is dit jaar zeer uitgebreid met workshops, exposities en lezingen over mobiliteit, leefstijl, wonen, ontspanning, identiteit, gezondheid en voeding. Een greep uit het enorme aanbod: ...lees verder "“Lieve Toekomst”"

Share

Op 27 Augustus vindt de 20ste editie plaats van Boeken rond het Paleis. De bijzondere boekenmarkt wordt georganiseerd door de Stichting dr. P.J. Cools msc.

Het is de grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland en geldt bovendien als één van de populairste van Nederland. De boekenmarkt kent een aantrekkelijk literair en muzikaal programma, op diverse locaties in samenwerking met vele culturele organisaties. ...lees verder "Boeken rond Paleis voor de twintigste keer"

Share

7

Theater Bleyemakerij De Boemel van Gerard Korthout is in de drie jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een plek waar vele Tilburgers, maar ook bezoekers van heinde en verre, graag komen. Om de vele liveoptredens onder de 'Boemelboom', de gezelligheid en en de fijne locatie, midden in de Spoorzone.

Drie jaar geleden heeft de gemeente Tilburg aan Gerard Korthout gevaagd of hij niet iets in de Spoorzone kon beginnen, zodat er reuring zou ontstaan.

Op de eerste kermiszaterdag dit jaar, 22 juli 2017, ontstond er een incident toen de exploitanten van Club Smederij en het Ontdekstation hadden geklaagd dat de Boemel teveel buitenruimte in gebruik had. Volgens een woordvoerster van de gemeente konden zij daarop niet anders dan handhaven omdat de Boemel vier keer zoveel ruimte in gebruik had dan was toegestaan volgens de vergunning. Een situatie die in de afgelopen drie jaar geleidelijk was ontstaan en welke tot dan toe steeds is gedoogd. Naast deze bestuurlijke handhaving bracht Club Smederij een eigen jurist op het toneel welke dreigde met een dwangsom. De strop waarmee Gerard te maken kreeg lag omstreeks de €195.000,-. ...lees verder "Hans Smolders (LST) stelt vragen over Theater de Boemel"

Share

Terwijl de laatste kermisattracties de stad net hebben verlaten en het stadsleven aan de zomervakantie is begonnen, heeft D66-fractievoorzitter Peter van Gool de vraag gesteld aan het College van B&W (Burgemeester en Wethouders) om de Europese vakbeurs voor themaparken en kermissen naar Tilburg te halen.

Deze vakbeurs, de European Attractions Show (EAS) wordt elk jaar in september in een andere Europese stad gehouden. Dit jaar in Berlijn van 24 tot en met 28 september. Leidinggevende bedrijven op het gebied van recreatie, attracties, toerisme en vermaak komen naar deze vakbeurs om elkaars nieuwste producten en innovaties te laten zien en bekijken. ...lees verder "D66 wil internationale vakbeurs voor attracties naar Tilburg laten komen"

Share

De 450e Tilburgse Kermis in 2017 was een kermisjaar van pieken en dalen.

Het ernstige incident met een 3-jarig jongetje zaterdag leidde tot veel commotie. De Roze Maandag was een dag waarop de stad feest vierde vooral  in combinatie met de wedstrijd van het Nederlandse dameselftal.

Kermiswethouder Erik de Ridder: "Dit was de meest intense kermis die ik heb beleefd als wethouder. Het ernstige ongeval zaterdag blijft je wel bij. Tegelijkertijd merkte ik een geweldige sfeer in de stad op andere dagen. Met als absolute hoogtepunt natuurlijk maandag." ...lees verder "450e Tilburgse kermis met ups en downs"

Share

1


Sinds Jaar en Dag staat er al een 'Breakdance' op de Tilburgse Kermis. Twee zelfs in 2017.  Op het Besterdplein staat deze van Meijer.  Volgens kenners: "Snelste breaker in Nederland..topritten! Meijer breakdance".  De andere Breakdance staat op het Stadhuisplein.

In 1986 stond de eerste Breakdance op de Tilburgse kermis. De attractie werd in 1985 ontworpen door het Duitse bedrijf HUSS Park Attractions en is een doorontwikkeling van de Calypso, die in de jaren 60 en 70 erg populair was. Een opvallend aspect bij de Breakdance is vaak het grote gebruik van gekleurde lampen, die de attractie in de avonden fel verlichten.  De naam "Breakdance" is waarschijnlijk afkomstig van de gelijknamige dansstijl Breakdance.

Regelmatig valt de Breakdance in de prijzen tijdens de Tilburgse Kermis, zoals de Publieksprijs in 2015.

Share

RIBW Brabant gaat deelnemen aan de 'CZ Tilburg Ten Miles' op zaterdag 2 en zondag 3 september. Verschillende teams, die bestaan uit medewerkers en cliënten, doe mee aan de wandeltocht en/of de wedstrijd. Bovendien is RIBW Brabant, samen met Zorgbelang Brabant, aanwezig met een Amerikaanse schoolbus om aandacht te vragen voor leven met een psychische aandoening.

Het doorbreken van stigma’s

Gezondheid is een belangrijk thema binnen RIBW Brabant. Sporten en bewegen is voor iedereen belangrijk. En het mooie is dat het ook bijdraagt aan individuele successen van cliënten. ...lees verder "RIBW wil aandacht voor Stigma tijdens Ten Miles"

Share

Het was een vrij rustige Roze Maandag gisteren. Maar met de EK Dames wedstrijd tussen België en Nederland in het Willem II stadion, was het nog flink druk in de stad.
De NOS zette Tilburg extra in het zonnetje: "Wereldwijd hebben steden hun Pride, maar Tilburg heeft al meer dan 25 jaar zijn Roze Maandag. De kermis verandert op de maandag in een feest voor acceptatie en diversiteit. Met als hoogtepunt de Roze Karavaan, een optocht dwars door de stad."

Share

Deze week krijgen we een zomerdip. De temperaturen komen onder het gemiddelde niveau en er gaan buien vallen of er zijn zelfs perioden met regen.

En dat allemaal na een warme zomerweek die in onze regio zes dagen achtereen 25 graden produceerde, waarbij het afgelopen woensdag tropisch werd. Voorlopig hoeven we daar even niet aan te denken, want warmer dan 19 tot 22 graden zal het niet worden de komende dagen. ...lees verder "Koel en wisselvallig met op maandag de koudste en natste dag"

Share

Wie in 2018 een evenement wil organiseren in Tilburg en daarvoor subsidie van de gemeente wil aanvragen, kan dit deze zomer tot en met zondag 3 september 2017 doen.

Aanvragen die na 3 september binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen. Het college van B&W (Burgemeester en Wethouders) neemt in december 2017 een besluit welke organisatie subsidie krijgen, op advies van een beoordelingscommissie. De aanvragende organisaties krijgen daarover voor 1 januari 2018 bericht. Mogelijk worden organisaties benaderd om hun aanvraag mondeling toe te lichten. Dat gebeurt in de week van 9 tot en met 13 oktober. ...lees verder "Zomervakantiewerk: aanvragen subsidie voor evenementen"

Share

De KermisFM staat dit jaar ook weer op de Tilburgse Kermis. De studio staat weer op het Piusplein en is inmiddels bijna klaar.

Ook dit jaar staat er weer veel op het programma. Alle informatie is op de website te vinden.

Kermis FM wil de kermis naar de mensen thuis brengen, en de mensen thuis naar de kermis.

Daarbij werkt Kermis FM mee aan het groeien van de naamsbekendheid van de Tilburgse Kermis en aan het groeien van het bezoek aan de kermis.

Kermis FM is een multimediaal platform met uitzendingen via radio en televisie en een website met het laatste kermisnieuws. ...lees verder "KermisFM weer op Tilburgse Kermis"

Share

Hoe moet de Cityring eruitzien? Hoe zorgen we ervoor dat er in Tilburg in de toekomst meer gelopen en gefietst wordt? Welke innovatieve ideeën zijn er in Tilburg op het gebied van verkeer?

De gemeente Tilburg en de provincie Brabant nodigen Tilburgers uit voor een bijeenkomst op maandag 25 september 2017 als het eerste MobiliteitsLab013 wordt georganiseerd van 19.00 tot 21.30 uur in het Ontdekstation in de Spoorzone. ...lees verder "MobiliteitsLab013, meepraten over het verkeer"

Share

Voor het eerst sinds jaren gaat de Tilburgse Kermis van start met het gebeier van de kerkklokken. Om 15:00 uur zullen de Heikese Kerk, de Heuvelse Kerk, de Kerk op Loven en de Pauluskerk een kwartier lang de klokken laten luiden.

Dit is een nieuw initiatief van de Werkgroep de Torenklok. Zij laat weten: "We hebben georganiseerd, dat op 21 juli om 15:00 uur vijftien minuten lang alle klokken in het kermisgebied gaan luiden."

"Dit zullen de vijf klokken van de Heikese Kerk, de drie zware klokken van de Heuvelse Kerk, eveneens luidt er op Broekhoven een driegelui, op Loven luidt een duet van klokken en de protestantse Pauluskerk luidt met haar enige klok ook mee. In totaal dus veertien klokken met een totaalgewicht van meer dan 13.000 kilo. Toch een duidelijk verschil met die kleine kermisbel van 15 kilo."

"Het gaat hier om een duidelijk geluid in het totale enorme kermisgebied. Zo is het beginsignaal overal duidelijk te horen." ...lees verder "Opening Kermis Tilburg met 15 minuten klokluiden"

Share

Op dinsdag 18 juli 2017 is de opbouw begonnen van de Tilburgse Kermis. Hierdoor zijn verschillende straten in de stad niet toegankelijk voor verkeer en zijn er diverse omleidingen.

Daarnaast zijn er extra voorzieningen voor auto's en fietsen en ook bussen en treinen met nachtdiensten.

Auto's

Vanaf dinsdag 18 juli, 12.00 uur tot woensdag 2 augustus, 12.00 uur zijn de volgende wegen afgesloten voor al het verkeer: ...lees verder "Verkeer rond en tijdens de Tilburgse Kermis 2017"

Share

Het is zondagmiddag en de eerste vrachtauto's zijn op het NS-plein ge-arriveerd om de eerste attractie van de Tilburgse Kermis op te bouwen. Op het NS-plein zal het 'Tiroler Dorp' verrijzen.

Het Tiroler Dorp is een idee van kermisexploitanten zelf: bouw een Tiroler dorp op de Tilburgse Kermis. De gemeente vond het een goed plan en dus wordt het NS-Plein nu aangekleed in Zuid-Duitse sferen.

Kermiswethouder Erik de Ridder zei eerder dit jaar: "Ik ben heel blij dat we met de focus op meer beleving nu ook zien dat exploitanten hiervoor met ideeën komen en zo waarde kunnen toevoegen aan onze kermis. Dat levert niet alleen nieuwe inzichten maar ook een meer gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit. Ook met de horeca gaan we deze slag maken. Nieuw is dat er meer attracties gaan deelnemen aan de reductiemiddagen zodat ook mensen met een smalle beurs kunnen genieten van de kermis. Deze resultaten van de nieuwe aanpak zijn een begin. Samen met horeca, ondernemers en kermisexploitanten gaan we voor een kermis die zich kenmerkt door gastvrijheid en kwaliteit".

Share

John Vermeer en Edwin Smulders presenteren het programma

Ook dit jaar is het programma 'Zwieren en Zwaaien' weer actief op de Tilburgse Kermis.

Volgens de makers:  "De combinatie van kleur, geluid, sfeer en uiteraard de mensen is de hoofdmoot van het programma Zwieren & Zwaaien."

"Het programma wordt gedurende de Tilburgse Kermis van 21 tot en met 30 juli dagelijks uitgezonden via Langstraat TV." ...lees verder "Zwieren en Zwaaien wederom op Tilburgse Kermis"

Share

Circusfestival Circolo komt vanaf 2018 naar Tilburg zal op vrijdag 12 oktober 2018, aan de start van de herfstvakantie, de eerste Tilburgse editie beleven.

De gemeente, festival Circolo en diverse culturele instellingen werken op dit moment aan de komst van het festival naar Tilburg. Het past bij de circusopleiding die in Tilburg zit. En Circolo sluit naadloos aan op de lijn en historie van de Tilburgse Kermis en het Gipsy Festival die net als het circus voortkomen uit de nomadische cultuur van rondtrekkende bedrijven en families.

Wethouder Marcelle Hendrickx reageert enthousiast: "Een geweldige kans dat Circolo naar Tilburg komt vanwege de culturele waarde van dit festival. Ik zie verbindingen met Fontys, de Vakopleiding en de Circusopleiding. Daarnaast verwacht ik veel van de samenwerking die Circo Circolo aangaat met culturele partners zoals Theaters Tilburg, Het Zuidelijk Toneel en Theater De NWE Vorst." ...lees verder "Circusfestival Circolo komt naar Tilburg"

Share

Ronnie Tober (rechts) kondigt aan dat hij met een Tilburgs Kermislied komt

Ronnie Tober's eerste Tilburgse Kermislied is een feit. Bij de presentatie van de kermis in RAW in de Spoorzone gaf de zanger al acte de presence en kondigde hij de speciale kermis-hit aan.

De tekst is geschreven door de Tilburgse schrijver en dichter Ko de Laat. Op zijn website vertelt Ko: "Begin jaren zeventig scoorden Ronnie Tober en Ciska Peters een grote hit met ‘Naar de kermis’. Dit jaar komt Ronnie Tober (want Ciska zingt niet meer) met een nieuwe versie van dit nummer. Geënt op de Tilburgse kermis. En van een nieuwe tekst voorzien door mij."

Woensdag 5 juli 2017 publiceerde de Gemeente Tilburg het bijzondere lied op You Tube:

Share
Gebruikt Tiny Framework Inloggen