Spring naar inhoud

Festival Mundial is genomineerd voor een United Kingdom (UK) Festival Award 2017 in de categorie Best Overseas Festival. Er zijn slechts drie Nederlandse festivals genomineerd. Naast Festival Mundial hebben ook Lowlands en Best Kept Secret een nominatie voor de prijs in de wacht gesleept.

In totaal zijn er 58 buitenlandse festivals genomineerd voor de categorie Best Overseas Festival, een van de in totaal 21 categorieën. De Engelse UK Festival Awards 2017 worden donderdag 30 november 2017 uitgereikt in The Printworks in Londen. Het is de 14e editie van de UK Festival Awards. De winnaar wordt bepaald door een combinatie van publieksstemmen en een jury van 20 festivalprofessionals. ...lees verder "Festival Mundial genomineerd voor UK Festival Award 2017"

Share

Gastbijdrage van Pieter van Beurden

1944 De bevrijders van Tilburg voor de Heikese kerk

Een groepje Tilburgers heeft besloten de Bevrijdingsdag van Tilburg te blijven herdenken én vieren op 27 oktober onder de naam Peace and Jam. Op die vrijdag vinden er daarom vanaf 18.40 een aantal activiteiten plaats in- en om het Factorium en het naastgelegen Vrijheidspark. Een rustige herdenking en kleine viering met muziek, re-enacters die brood met jam uitdelen en een opgefriste bevrijdingsfilm geven de avond een goede start. Vervolgens barst een eerste feesteditie los van het Peace and Jam bevrijdingsfestival in de Stadhuisstraat. Meer informatie en een actueel programma verschijnt binnenkort op www.peaceandjam.nl ...lees verder "Bevrijdingsdag op 27 oktober"

Share

Gastbijdrage van Perry Janssen


Het leven van een werkeloze armoedzaaier gaat niet vaak gepaard met de tijd om zelf even rustig na te kunnen denken over je toekomst.

Mailtjes en oproepen van je contactpersoon, doelmatigheidsconsulente, trajectbegeleider, Leergeld, belastingdienst, Werk & Inkomen, toeslagen, inkomstenverklaringen, bijzondere bijstand, meedoenregeling, speeddates, vertrouwensexperiment, tegenprestatie leveren, solliciteren, Voedselbank, Goederenbank, ondersteuningsfonds, het membership van een community die iets met je “empowerment” wil doen, etc. etc., het vreet werkelijk tijd.

Hele volksstammen worden gemobiliseerd en ingezet om “de armen” te leren omgaan met het “hongergevoel” en vertellen dat er een mooie “maakbare” toekomst wacht. Tijd om je trots even aan de kant te zetten. ...lees verder "Wereld Armoededag"

Share

De tentoonstelling 'Earth Matters'

Tijdens Dutch Design Week in Eindhoven van 21 tot 29 oktober toont het TextielMuseum het actuele museale aanbod in de vorm van een Pop-up presentatie. Deze Pop-up expositie in de Kazerne toont een indruk van de tentoonstelling Earth Matters van Lidewij Edelkoort en Philip Fimmano, de nieuwe producten van  het TextielMuseum in samenwerking met Studio Job en een maakactiviteit voor de bezoekers op één van de machines uit het TextielLab.

Lidewij Edelkoort zei over Earth Matters: "We staan aan het begin van een bepalende eeuw. We zijn op een punt van reflectie en verandering beland, waarin we de ecologische schade, (de overmatige) consumptie, hebzucht en het geweld van de vorige eeuw goed moeten maken. We gaan op zoek naar alternatieven, we gebruiken natuurlijke ingrediënten en we krijgen weer hoop voor de toekomst." ...lees verder "TextielMuseum met Pop-up presentatie tijdens Dutch Design Week"

Share

1

Op zaterdagmiddag 21 oktober 2017 om 13:00 uur en zondagmorgen 22 oktober 2017 om 11:00 uur organiseert Stichting Stadsbomen Tilburg een bomenrondleiding in de Oude Warande. Aanleiding is dat het sterrenbos de Oude Warande vorige maand de gemeentelijke monumentenstatus heeft gekregen. Beide rondleidingen starten op de rotonde in het centrum van de Oude Warande.

De Oude Warande is een 18e-eeuws park, gelegen ten zuiden van spoorlijn Tilburg-Breda, tussen Station Tilburg Universiteit en Stadsdeel Reeshof. Het is een van de weinige intacte sterrenbossen in Nederland. Een sterrenbos wordt zo genoemd omdat vanuit een centraal punt een aantal lanen, meestal zes of acht, naar de hoeken en de buitenranden lopen.

...lees verder "Monumentale bomenrondleidingen in de Oude Warande"

Share

De Vriendschapsbank brengt Tilburgers van 50 jaar en ouder met dezelfde interesses bij elkaar. ContourdeTwern startte dit initiatief vier jaar geleden en sindsdien vonden velen elkaar bij leuke activiteiten: de Vriendschapsbank heeft inmiddels liefst 400 leden. Zij kunnen voor een kop koffie en een praatje ook terecht bij een van de drie wekelijkse inlopen.

Ook mensen onder de 50 hebben behoefte aan vriendschap en nieuwe sociale contacten, ervaart coördinator Annemarie Vermeulen van ContourdeTwern. “Doordat een partner wegvalt of iemand verhuist bijvoorbeeld. Ik word regelmatig benaderd door mensen die het een mooi initiatief vinden maar jonger zijn dan 50. Of ze toch niet mogen deelnemen. Daarom starten we nu met twee activiteiten, speciaal voor deze doelgroep: samen wandelen en naar de bioscoop”, aldus Vermeulen. ...lees verder "De Vriendschapsbank nu ook voor 35 -tot 49- jarigen"

Share

Het ontwerp 'Een Lus in het Landschap' van Elena Lledo heeft de ontwerpwedstrijd voor de uitkijktoren in het gebied Moerenburg-Koningshoeven gewonnen. In mei 2017 werden beginnende ontwerpers en architecten opgeroepen om hun creativiteit aan te boren. Zij mochten ideeën beschrijven voor een uitkijktoren die de verbinding tussen de landschappen Moerenburg en Koningshoeven moet vormen. De schetsontwerpen waren te zien van 7 augustus tot en met 24 augustus 2017 in de Bibliotheek op het Koningsplein. Daarna verhuisde de tentoonstelling naar het Proeflokaal van de Abdij Koningshoeven. ...lees verder "‘Een Lus in het Landschap’ wordt de nieuwe uitkijktoren in landschapspark Moerenburg-Koningshoeven"

Share

Op Zaterdag 28 oktober 2017 organiseert Stichting Veteranen Hart van Brabant de Veteranendag Hart van Brabant, dit jaar in Hilvarenbeek. Traditiegetrouw wordt deze dag op de eerste zaterdag na 27 oktober gevierd, de datum waarop de regio Tilburg in 1944 bevrijd werd van het juk van Nazi-Duitsland.

Op het Vrijthof in Hilvarenbeek, zal van 10.00 uur tot 17.00 uur een openbaar en gratis toegankelijk evenement plaatsvinden.  ...lees verder "Veteranendag Hart van Brabant strijkt neer in Hilvarenbeek"

Share

Van zaterdag 21 tot zondag 29 oktober 2017 vindt de Dutch Design Week (DDW) met als thema ‘Stretch’ plaats in Eindhoven. Studenten en alumni van de Tilburgse Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) zijn dit jaar met  meerdere opleidingen vertegenwoordigd in diverse spannende samenwerkingsprojecten.

Fontys Academy for Art, Communication and Design (ArtCoDe, bachelor Vormgeving) is te vinden in het voormalige V&D pand met 'Digital Realists' in 'De Modebelofte en Fontys Credit: Wall Street. De master Architecture en master Urbanism (MA+U) staan in het Temporary Art Centre (TAC) als onderdeel van 'Embassy for Urban Transformation' met hun onderzoek naar 'Eindhoven 2050'. ...lees verder "Fontys Hogeschool voor de Kunsten op de Dutch Design Week"

Share

Op donderdag 26 oktober 2017 organiseren de Gemeenten Hart van Brabant,  Stichting Veilige Haven en Kompaan en De Bocht een symposium om de uitkomsten van het ZonMwproject 'Ketenaanpak Conflictscheidingen' te presenteren en middels workshops ervaringen te delen.

Twintig procent van de scheidingen mondt uit in een conflict- of vechtscheiding.  Veel van deze gezinnen blijven jarenlang een beroep doen op sociale en juridische professionals, vaak met beperkte verbeteringen. Hulpverlening alleen kan conflictscheidingen niet oplossen. De complexe dynamiek in deze scheidingen vraagt om een gecombineerde aanpak van rechtspraak, advocatuur  en hulpverlening. Wetenschappelijke kennis is een voorwaarde om tot een effectieve aanpak te komen. ...lees verder "Symposium ‘Effectief werken bij conflictscheidingen’"

Share

Nel Poulus-Reijnders ontving op donderdag 12 oktober een Koninklijke onderscheiding. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zij krijgt deze onderscheiding voor haar vele vrijwilligerswerk bij Huize Zonnehof in Tilburg. Locoburgemeester Hans Kokke reikt de onderscheiding uit tijdens het 25-jarig jubileum van Nel Poulus als vrijwilliger bij Huize Zonnehof in de Prof. Gimbrèrelaan 24 in Tilburg.

Nel Poulus (83) is in 1992 begonnen als medewerker in het team van de bibliotheek bij Huize Zonnehof. ...lees verder "Nel Poulus-Reijnders lid in Orde van Oranje Nassau"

Share

De Regenboogvlag voor Stadskantoor 6, het tijdelijke stadhuis.

Woensdag 11 oktober 2017 organiseerde Roze Tilburg een 'Coming Out Day' met een conferentie in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Tijdens een 'Coming Out Day' welke jaarlijks op 11 oktober 2017 plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel, transgender en interseksuele (LHBTI) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden. ...lees verder "Coming Out Day bij Bibliotheek Tilburg en Stadskantoor 6"

Share

1

Op zondag 29 oktober 2017 wordt voor de eerste keer de Tilburgse Bevrijdingswandeling gehouden. Twee dagen na de officiële bevrijdingsdag van Tilburg wordt er gewandeld vanaf de kapel Onze Lieve Vrouwe ter Nood in de Tilburgse binnenstad naar de Hasseltse Kapel en van daar naar Peerke Donders. De deelnemers worden per bus teruggebracht. Deelname kost 5 euro per persoon er er kunnen maximaal vijftig personen deelnemen.

De Tilburgse Vredeswandeling start om 11.00 uur bij de de kapel Onze Lieve Vrouwe ter Nood aan de Kapelhof. Rond 12.30 uur zijn de deelnemers bij de Hasseltse Kapel. Hier worden een eenvoudige lunch met koffie geserveerd. Om 16.00 uur zijn de vredeswandelaars bij Peerke Donders. ...lees verder "Eerste Tilburgse Bevrijdingswandeling"

Share

Tot en met maandag 23 oktober 2017 kunnen inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout stemmen op een vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie die volgens hen van grote betekenis is voor onze samenleving.

Miranda Winter, Stefan van der Plas en het echtpaar Marij en Paul Looijkens zijn de genomineerden voor de eretitel van beste 'vrijwilliger van het jaar 2017' in de gemeente Tilburg. De strijd tussen de organisaties gaat in de editie van 2017 tussen het Regionaal Archief Tilburg, Ruilwinkel Tilburg-Zuid en 't Koffiemomentje in Udenhout. ...lees verder "Wie winnen de Tilburgse Vrijwilligersprijzen 2017?"

Share

Tilburgse zanger, gitarist en componist Ferdi Lancee behaalt op 21 oktober 2017 de respectabele leeftijd van 64 jaar. Een wonder mag men wel zeggen, want nog geen jaar geleden werd hij geveld door een TIA en een evenwichtsstoornis. Op zijn ziektebed schreef hij een nieuw album getiteld '64 Ferdi Lancee', waar hij meer dan ooit teruggrijpt naar de roots. Het resultaat is een Engelstalig album om het leven te vieren, als protest tegen onrecht, een album uit liefde en bovenal uit dankbaarheid voor het moois om ons heen.

Op zijn 64ste verjaardag op 21 oktober 2017 om 17:00 uur presenteert hij zijn nieuwe album '64 Ferdi Lancee' via een livestream op zijn facebook pagina. Een goed moment voor Jules Kersten van Greenbag BVom hem eens te onderwerpen aan een uitgebreid vraaggesprek zodat we Ferdi Lancee, de voormalig gitarist en zanger van Gare du Nord en gitarist van VOF de Kunst beter leren kennen. ...lees verder "’64 Ferdi Lancee’"

Share

2

Voor kunstliefhebbers die geen genoeg konden krijgen van de koepelvormige plantenkas van Jasper Griepink, is er nu goed nieuws.

De kas staat sinds 7 oktober 2017 te koop, op Marktplaats.

Van 24 juni tot en met 24 september 2017 stond deze kas in de Warande als onderdeel van de Lustwarande 2017, Disruption. ...lees verder "Kunstkas uit de Lustwarande van Jasper Griepink te koop"

Share

De Tilburgse gemeenteraad vraagt aan de stad welke ideeën of plannen een plekje verdienen in de begroting van 2018. Inwoners van de gemeente Tilburg kunnen hun ideeën indienen via de website methetoogop2018.nl.

Sommige Tilburgers hebben al ideeën ingestuurd. Die zijn ook te zien op deze website. De gemeenteraad kreeg tot nu toe bijna 30 voorstellen uit de stad, die mogelijk een rol gaan spelen wanneer in november 2017 de gemeentelijke begroting voor 2018 op de raadsagenda staat. De ideeën zijn afkomstig van diverse inwoners en groeperingen, die de raad in de afgelopen maanden hebben laten weten wat er in de plannen voor volgend jaar niet mag ontbreken. ...lees verder "Gemeenteraad op zoek naar ideeën en plannen uit de stad"

Share

De Bibliotheek Midden-Brabant gaat stoppen met het uitlenen van muziek-cd’s. Omdat veel mensen hun muziek via internet downloaden en beluisteren, worden er steeds minder cd’s uitgeleend. Om deze reden is besloten niet langer te investeren in dit deel van de collectie. Per 15 oktober 2017 zal er geen cd-collectie meer staan op de afdeling Beeld en Geluid bij de Bibliotheek aan het Koningsplein in Tilburg Centrum.

Muziekliefhebbers kunnen op zaterdag 14 oktober 2017 vanaf 12.00 uur hun slag slaan bij de Bibliotheek in Tilburg Centrum. Op die dag gaat op de afdeling Beeld en Geluid de gehele collectie cd’s voor volwassenen in de verkoop tegen zeer aantrekkelijke prijzen. ...lees verder "Bieb doet muziek-cd’s in de uitverkoop"

Share

Zaterdagavond 7 oktober 2017 wordt duidelijk welke school gaat optreden voor Koningin Máxima. Drie Brabantse basisscholen Pendula uit Tilburg, Octopus uit Boekel en De Zeggewijzer uit Terheijden gaan met elkaar de strijd aan in het tv-programma 'Lang Leve de Muziek Show' van AVROTROS en de Stichting Méér Muziek in de Klas op NPO Zapp. Het tv-programma wordt gepresenteerd door Romy Monteiro en Buddy Vedder.

In iedere uitzending van dit nieuwe programma strijden drie klassen uit een provincie tegen elkaar. De winnaar mag op 14 december 2017 optreden in de grootste schoolband van Nederland op het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy. Daar is Koningin Máxima, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, één van de aanwezige gasten. ...lees verder "Basisschool Pendula in tv-programma Lang Leve de Muziek Show"

Share

Reis je op vrijdag 6 oktober 2017 met de trein vanaf station Tilburg en wil je een stukje wijzer het weekend in gaan? Twee Tilburgse hoogleraren en een docent serveren op het NS Centraal Station in Tilburg wetenschappelijke ‘snacks’ in de vorm van minicolleges van ongeveer 4 minuten. De colleges vinden plaats in het kader van het Weekend van de Wetenschap, waarin (onderwijs)instellingen laten zien wat zij in huis hebben.

De colleges staan in het teken van het thema 'De opgebrande maatschappij' en gaan over het toegenomen verlangen naar vroeger, de haast in de maatschappij en de snel veranderende menselijke verhoudingen onder invloed onder meer van social media. ...lees verder "Wetenschappelijke ‘snacks’ op NS Centraal station Tilburg"

Share
Gebruikt Tiny Framework Inloggen