Spring naar inhoud

"Om de laanstructuur van de Beukendreef in Berkel-Enschot op lange termijn te kunnen behouden, moet de gemeente 44 bomen kappen. Het gaat om de rij bomen die het dichtst bij de huizen staan (oneven huisnummers)." Deze mededeling stuurde de gemeente Tilburg onlangs naar de bewoners van de Beukendreef.

Een deel van de bewoners van Berkel-Enschot is het hier niet mee eens. Onder de naam 'Beuken Beschermers Berkel-Enschot' is deze groep bewoners begonnen met het houden van een petitie op de website Petities.nl. Bij deze petitie stellen zij: "Door klachten van enkele bewoners met aangrenzende achtertuinen, is dit onder de aandacht gekomen en heeft gemeente onderzoek laten doen naar de situatie." ...lees verder "Bewoners Beukendreef in Berkel-Enschot oneens over het kappen van 44 beuken"

Share

Op vrijdag 6 oktober 2017 werd op ECO-park de Spinder door Wethouder Berend de Vries en Dijkgraaf Peter Glas de Energiefabriek Tilburg officieel geopend. In de rioolwater-zuiveringsinstallatie wordt het afvalwater van huizen en bedrijven uit regio Tilburg gezuiverd.

Bij het zuiveren van dit rioolwater wordt 'slib' overgehouden. Hierin zitten stoffen die goed kunnen worden hergebruikt. Biogas en fosfaat zijn de eerste twee stoffen die de Energiefabriek Tilburg haalt uit het slib dat overblijft als het water er uit is gehaald. In de toekomst zullen dat steeds meer stoffen worden. ...lees verder "Energiefabriek Tilburg officieel geopend"

Share

Gastbijdrage van Kees de Rooij

Achter de Korvelse kerk naast de begraafplaats is de oude kloostertuin in gebruik genomen als nieuwe buurtmoestuin voor de bewoners van de wijk Korvel en omgeving. Op zaterdag 23 september 2017 was het Burendag. In Tilburg Zuid stond de feestelijke opening van Buurtmoestuin Korvel op het programma. De tuin is al in het voorjaar tot wasdom gebracht, maar zaterdag ging het buurtinitiatief officieel van start.

De dag werd om 10.00 uur ingeleid met een overweging van pastor Theodoor van de Boom van parochie De Goede Herder. Een uitgesproken woord van maatschappelijke zingeving en betrokkenheid. Een verklaring nochtans voor de voortvarendheid waarmee het bestuur van de Korvelse kerk de grond van de voormalige kloostertuin beschikbaar heeft gesteld. ...lees verder "Tilburg is een nieuwe Buurtmoestuin rijker"

Share

1

In 2035, dus over krap 20 jaar, leeft iedereen in Tilburg zonder aardgas. Gasfornuizen, gasaanstekers en ook de incidentele gasfles behoren dan tot de geschiedenis.

Het is wellicht nu nog nauwelijks voor te stellen, maar het is één van de doelstellingen die maandag 11 september 2017 werd vastgelegd in de Energievisie voor de komende pakweg 30 jaar. ...lees verder "Aardgas, binnen 20 jaar leeft Tilburg zonder"

Share

Tina Bentir en haar man Arnold Hamers hebben in augustus 2017 een hond geadopteerd uit Roemenië. De hond Quinty, die naar schatting vier of vijf jaar oud is, zag er troosteloos uit; sterk vermagerd, gewond en met een fikse ontsteking aan haar poot. Maar ondanks dat ze veel mensen heeft meegemaakt die haar kwaad wilden doen, heeft ze haar vertrouwen in mensen behouden.

Dat was dan ook de reden dat Tina en Arnold besloten om haar een kans en een nieuw leven te bieden. De gewonde poot kon Quinty echter niet behouden, amputatie was de enige optie om haar leven te redden. Sindsdien gaat Quinty op drie poten door het leven en dat gaat best redelijk, al is ze wel gauw moe en kan ze niet hard rennen en wild spelen zoals andere honden. ...lees verder "Tina en Arnold zetten zich in voor gehandicapte honden"

Share

In 2024 of 2025 zal het spoor in en bij Vught worden verbouwd, wat betekent dat de N65 van Tilburg naar Den Bosch en vice versa voor acht maanden zal worden afgesloten. Dat is het voornemen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en eind september 2017 zal hierover een besluit worden genomen.

Marcel Deryckere, Statenlid namens het CDA in Brabant heeft hierover vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten, het provinciebestuur. ...lees verder "Marcel Deryckere: “Afsluiting N65 brengt 55.000 weggebruikers dagelijks in de problemen”"

Share

Maandag 4 september 2017 werd in de aula van Tilburg University officieel het Academisch Jaar geopend. Deze opening vindt elk jaar plaats op de eerste maandag in september en elk Academisch Jaar heeft een eigen thema. Voor 2017 - 2018 is het thema 'Taking Responsibility in a Connected World', 'Verantwoordelijkheid nemen in een met elkaar verbonden wereld'.

De openingstoespraak werd dit jaar verzorgd door Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie. Klinische neuropsychologie is een specialisatie binnen de psychologie waarin de relatie wordt bestudeerd tussen de hersenen en het gedrag. ...lees verder "Hoogleraar Margriet Sitskoorn: “De waarachtig wijze mens”"

Share
Gebruikt Tiny Framework Inloggen