Spring naar inhoud

Coming Out Day bij Bibliotheek Tilburg en Stadskantoor 6

De Regenboogvlag voor Stadskantoor 6, het tijdelijke stadhuis.

Woensdag 11 oktober 2017 organiseerde Roze Tilburg een 'Coming Out Day' met een conferentie in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Tijdens een 'Coming Out Day' welke jaarlijks op 11 oktober 2017 plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel, transgender en interseksuele (LHBTI) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

Verklaring van Dordrecht

Ook werd op het gemeentehuis ook traditiegetrouw de regenboogvlag gehesen. Tilburg viert deze dag samen met ongeveer 45 andere gemeenten in Nederland. De regenboogvlag symboliseert dat een ieder zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig kan voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.

Op deze dag ondertekende de gemeente Tilburg ook de verklaring van Dordrecht 'oproep tot actie'. De verklaring is opgesteld door Transgender Netwerk Nederland. Daarmee schaart Tilburg zich aan de zijde van de gemeentes Lelystad, Enschede, Utrecht, Den Haag en Amsterdam en zet zo de eerste stap om transgender-discriminatie op de eigen werkvloer te bestrijden.

Wethouder Marcelle Hendrickx bij de ondertekening van de Verklaring van Dordrecht

Tien punten worden hierin genoemd. Het zijn punten om discriminatie op de werkvloer te voorkomen, om iemands transitie op het werk te vergemakkelijken (denk aan het veranderen van iemands naam en mailadres), en om een grotere bewustwording op het werk te bevorderen over het bestaan van genderdiversiteit. Zodat straks een Chris zonder problemen op werk kan aangeven dat zij liever Christa genoemd wil worden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen