Spring naar inhoud

CDA Tilburg wil gratis Verklaring Omtrent Gedrag voor vrijwilligersorganisaties

vrijwilligersOm vrijwilliger te worden bij een organisatie die werkt met een kwetsbare doelgroep, zoals kinderen, ouderen of mensen met een verstandelijke beperking, is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor een dergelijke verklaring (€ 41,35 per stuk) worden gedragen door de organisatie. De kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen voor een vereniging of stichting.

zorgHet ministerie van Veiligheid en Justitie heeft voor personen die in een betaalde baan werken met kinderen of verstandelijk beperkten het aanvragen van een VOG gratis gemaakt. Vrijwilligersorganisaties worden sinds die tijd geconfronteerd met een 30% hoger tarief voor dezelfde verklaring dan voorheen.

Joost van Puijenbroek, raadslid CDA Tilburg: “Vrijwilligers zijn de smeerolie binnen de Tilburgse samenleving. Daar moeten we voortdurend in investeren. Als we de aanvraag van een VOG gratis maken borgen we de kwaliteit van de organisaties en kan het budget dat organisaties eerst kwijt waren aan de aanvragen ten goede komen aan de doelgroep, een win-win-situatie.”

Het CDA dient maandag 18 juli tijdens de raadsvergadering een motie (voorstel) in die het college van Burgemeester & Wethouders opdraagt te onderzoeken of het mogelijk is om kosteloos een VOG te verstrekken aan vrijwilligers van organisaties die zich inzetten voor de Tilburgse samenleving en niet vallen onder de landelijke regeling.

Share

3 gedachten over “CDA Tilburg wil gratis Verklaring Omtrent Gedrag voor vrijwilligersorganisaties

 1. jos Migchelbrink

  Joost van Puijenbroek en CDA Tilburg.

  We wachten nog op een verklaring van het gedrag van de indiener!

  Deze zetel roof is verraad aan de kiezer. en een belediging voor alle actieve leden
  van Trots Tilburg.

  In de democratie is het zo geregeld dat iemand die gekozen wil worden als volksvertegenwoordiger hij of zij zich aansluit bij een bestaande partij. Of een partij opricht. Een partij stelt een beginselprogramma op en op basis daarvan het verkiezingsprogramma.
  Als kiezer moet je er kunnen vertrouwen dat de gekozen kandidaten gaan voor invulling van dat programma als je na het verkozen zijn afstand neemt van het programma van de partij wil ik dan ook uitleggen als verraad aan de kiezer. Erger nog door zijn vertrek beschaamt hij het vertrouwen van al die kiezers die hun vertrouwen aan een TROTS Tilburg met bijbehorende programma hebben gegeven. Door het vertrek van Puijenbroek naar het CDA wordt het de partij onmogelijk gemaakt om het programma , op grond waarvan kiezers op die partij gestemd hebben te verwezenlijken. kortom zetelbedrog
  Ik ben van mening dat je niet zo maar het mandaat van trots met bijbehorende programma niet zo maar kunt inruilen voor andere opvattingen zo als die van het CDA.

  Jos Migchelbrink.

 2. John van Gorp

  Een verklaring omtrent gedrag? Dat zou voor de indiener een probleem vormen! Aangevraagd door hem voor de verkiezingen in 2014. Hierna liep hij zonder blikken of blozen over van TROTS naar het CDA die hem met open armen ontvangt. Ook de de CDA is een verklaring omtrent goed gedrag een lastig item.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen