Spring naar inhoud

CDA en GroenLinks vragen aandacht voor 170 Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog

In december 2016 werd bekend gemaakt dat de Factoriumtuin wordt omgedoopt tot Vrijheidspark waar de verschillende herdenkings-monumenten in Tilburg een nieuwe plek zullen krijgen en waar dus voortaan alle herdenkingen zullen plaats vinden.

De fracties van GroenLinks en CDA vragen hierbij aandacht voor de 170 Joodse Tilburgers die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. Volgens de twee partijen hebben deze slachtoffers van de holocaust nu geen eigen monument of gedenkteken in de stad. Daarom vragen zij aan het College van B&W (Burgemeester en Wethouders om hier in samenspraak met de Joodse Gemeente en de werkgroep
Joodse Tilburgers. De gedenkmonumenten die naar het Vrijheidspark gaan verhuizen zijn het monument voor de 15th Scottish Division (geallieerde militairen), het monument Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene (verzet Nederland), het Indië-monument (Tilburgse soldaten omgekomen in voormalig Nederlands Indië) en de Zwerfkei aan de Coba Pulskenslaan (burgerslachtoffers, geallieerde militairen, verzet Nederland).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen