Spring naar inhoud

Carnavals motto 2018: “Zot zo meuge??”

Zoals elk jaar, traditie getrouw waren alle kruiken en kruikinnen dinsdagavond 28 februari 2017 op de Heuvel samengeschoold voor 'Et Sebiet', de officiële sluiting van het carnavalsfeest. In een melancholische  ambiance en met een lach en een traan is er vanavond afscheid genomen van d'n Kruikenzeiker, die hoog staande op zijn sokkel afgelopen carnavalsdagen een oogje in het zeil hield in Kruikenstad. Prins Robèrt d’n Irste en zijn gevolg kunnen wederom terug kijken op een zeer geslaagd Carnavalsfeest 2017.

Foto met dank aan KV de Steunzolen

'Et Sebiet' begon om 20:30 uur, samen met vrolijke muziekskes van de vele vermoeide maar voldane carnavalskapellen trokken de echte carnavalsvierder  naar d’n Heuvel om daar gezamenlijk met alle Kruikinnen en Kruiken het carnaval af te sluiten. Het laatste half uur begon het officiële afscheid van carnaval 2017. Prins Robèrt d’n Irste van Kruikenstad droeg, na vijf dagen veel leut en gein, de sleutel van de stad weer in goede orde over aan Loco burgemeester Erik de Ridder. Vervolgens werd ook het nieuwe motto voor het carnavalsseizoen 2018 bekend gemaakt.

Motto Carnaval 2018:   "Zot zo meuge??"

Wat zoiets betekent als:  "Is 't goed zo? Mag 't zo?  Mooi dat je 't vraagt. Carnaval is immers het jaarlijkse feest waarbij bijna alles mag. Je anders kleden en anders doen, lekker uit je dak gaan, je met vrienden storten in het feest gedruis! Hou je dus vooral niet in!"

Na deze bekendmaking begaf Prins Robèrt d’n Irste zich samen met zijn gevolg, onder begeleiding van het luidkeels door alle toegestroomde kruiken en kruikinnen meegezongen lied “Sebiet dan is ut mèèrge”, naar d'n Kruikenzeiker. Om exact 23.11 uur haalde Prins Robèrt d’n Irste samen met zijn adjudant ceremonieel d'n Kruikenzeiker van zijn sokkel en is carnaval 2017 weer voorbij. Vanaf vandaag Aswoensdag 1 maart 2017 heet Kruikenstad weer gewoon Tilburg en gaan we aftellen naar zaterdag 11 februari 2018.

Sebiet dan is ut mèèrge

Refrein:
Sebiet dan is ut mèèrge
Alles is veurbij
Oewe kiel kunde op gaon bèrge
Mun huudje gaot erbij
Nog un daans en unne sjaans
Veur de lèste keer
Hier un lach, daor un traon
Naauw is 't echt gedaon

Couplet:
D'n Heuvel lôopt leeg
Alle Kruiken gaon
Ut wordt wir stil op straot
De blaoskapel spult z'n lèste lied
Wèn weemoed wèn verdriel

Couplet:
De sokkel is leeg
En de Prins moet gaon
Tot ut volgend jaor
De Kruikezeiker gaot naor z'n stek
Komt terug op z'n èège plek

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen