Spring naar inhoud

Brede steun voor een stadsmensa in de Spoorzone

Bea Mieris

Maandagavond 10 april 2017 is een PvdA motie van raadslid Bea Mieris over de wenselijkheid van een stadsmensa in de Spoorzone door het college van B&W (Burgemeester en wethouders) overgenomen. De motie kon gezien de grote steun van GroenLinks, CDA, D66, SP en VoorTilburg sowieso op een meerderheid in de raad rekenen. Een mensa is een studentenrestaurant.

Deze lang gekoesterde wens van de Studentenraad in Tilburg is hiermee nieuw leven ingeblazen. Het college van B&W heeft de opdracht gekregen om in overleg te gaan met de Studentenraad en verschillende onderwijsinstellingen in Tilburg (ROC, Fontys, Avans, Tilburg University) en om de mogelijkheden voor een stadsmensa in kaart te brengen.

Met de komst van het Mediacluster in de Spoorzone (Mind Labs) is dit gebied een logische keuze voor een stadsmensa in de stad. De PvdA fractie vindt het van belang dat studenten en Tilburgers met lagere inkomens op een betaalbare manier kunnen studeren en eten in de Spoorzone.

Tijdens de raadsvergadering bracht VVD-raadslid Roel Lauwerier in herinnering dat eenzelfde motie ook al vier jaar geleden was ingebracht en overgenomen door het College, maar nooit was uitgevoerd. Een vergeten motie. "Waarom denkt u dat het College deze motie nu wel uitvoert? De vorige keer werd het ook niet gedaan." vroeg hij dan ook aan Bea Mieris. Ze antwoordde hierop dat de vorige motie was vergeten door het vorige College en dat ze ervan uitgaat dat het huidige College dit voorstel nu wel serieus zal uitvoeren, gezien de serieuze plannen met de vele onderwijsinstellingen die naar de Spoorzone komen.

Hier kun je de motie stadsmensa spoorzone lezen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen