Spring naar inhoud

Bouwput achter Centraal Station

05-29-2014-bouwput-station-spoorzoneAchter het Centraal Station in Tilburg wordt hard gewerkt aan de verbouwing van het station.

Reden voor de grondige verbouwing van het Centraal Station is om plaats te kunnen maken voor de nieuwe stationspassage. Deze passage, die aan de noordzijde van het station wordt voorbereid, en hier zichtbaar is op de foto, zal tijdens de herfstvakantie  onder het station worden geschoven. Dat wordt een grote en spectaculaire operatie.  Hierdoor rijden er in de herfstvakantie, van 18 oktober tot en met 23 oktober 2014, geen treinen van en naar Tilburg.

De totale verbouwing van het Centraal Station zal pas in 2016 geheel klaar zijn. De nieuwe passage van station Tilburg zal al eind 2015 voor alle reizigers open gaan en wordt bijna 42 meter breed. Dat is inclusief de ruimte voor winkels en voorzieningen, die alle in de passage worden opgenomen. De passage bestaat uit twee gebieden: één deel is openbaar terrein dat fungeert als verbinding tussen Spoorzone aan de noordzijde en de binnenstad aan de zuidzijde, een ander deel geeft toegang tot de perrons. Er komen liften en roltrappen naar ieder perron, zodat iedereen straks zelfstandig kan reizen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen