Spring naar inhoud

Bouwplan Rosmolen 2 van start

Directeur Michiel Werkhoven van bouwer Janssen de Jong (links) en Wethouder Berend de Vries

Vrijdag 7 april werd door wethouder Berend de Vries gemeente Tilburg, bestuurder Hans Pars van WonenBreburg en regiodirecteur Michiel Werkhoven Janssen de Jong Projectontwikkeling het officiële startsein gegeven voor de bouw van de tweede fase van Rosmolen.

De Rosmolen is een nieuwe wijk, met zowel koop- als huurwoningen, waar bewoners al vóór de bouw een band met elkaar hebben opgebouwd.

Rosmolen 2 is de laatste fase van de totale herstructurering  Groeseind/Rosmolen ingegaan. Janssen de Jong en WonenBrebrug zijn vanaf het begin bij de herstructurering, die in 2007 begon, betrokken.

Dit stadsdeel bestond met name uit huurwoningen uit 1920 en 1950, die technisch en functioneel verouderd waren.

De nieuwe huizen zijn afgestemd op de huidige eisen met veel variatie in typen, prijsklassen en huur en koop.

Ook is de herstructurering aangegrepen om de openbare ruimte te verbeteren. Dit betekent dat in Rosmolen veel meer groen in de wijk terugkomt.

Door de bijzondere manier van ontwikkelen, was het geen probleem om enthousiaste huurders te vinden.

wethouder Berend de Vries (D66, Volkshuisvesting), Michiel Werkhoven van bouwer Janssen de Jong en bestuurder Hans Pars van WonenBreburg voor het officiele startsein van de bouw.

Alle 57 huurwoningen zijn toegewezen.

Ook de 24 koopwoningen zijn in een hele korte periode allemaal verkocht, een zeer succesvolle start dus! Het creëren van een leefbare wijk met grote saamhorigheid is vanaf de start een belangrijk uitgangspunt geweest.

Door de aanvang van de bouw ook met alle kopers en huurders samen te vieren wordt deze lijn doorgezet.

Alle woningen in het plan zijn in een vergaande samenwerking ontworpen door de architecten van KAW en Bedaux de Brouwer. De nieuwe woningen zijn geïnspireerd op de architectuur van de woningen die eerder gesloopt zijn en zijn voorzien van een bijzondere detaillering. Janssen de Jong Projectontwikkeling en Janssen de Jong Bouw Zuid hebben gezamenlijk de verdere ontwikkeling en realisatie opgepakt.

De verwachting is dat de eerste huurwoningen in het 4e kwartaal van dit jaar worden opgeleverd. De koopwoningen volgen in het eerste kwartaal van 2018.

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen