Spring naar inhoud

Boomhut en cursus wijsheid

boomhut-foto-hans-smolders
Foto: Hans Smolders

In Tilburg is het nieuwe politieke seizoen op maandag 12 september geopend en één van de eerste onderwerpen op de agenda van de raadscommissie Leefbaarheid was 'de boomhut van de Purcelldreef'. Kinderen uit de buurt hadden tijdens de zomervakantie een boomhut gebouwd. Geholpen door een buurtbewoner van in de 80 en met toestemming van andere bewoners en ouders hadden de kinderen een paar planken in een boom vastgemaakt op ongeveer 180 cm hoogte. screenshot-www-google-nl-2016-09-12-18-23-22Begin augustus kwamen echter twee handhavers van de gemeente, ondersteund door politie, de boomhut afbreken. Te gevaarlijk volgens hen.

Deze kwestie heeft de afgelopen maand veel verontwaardiging gewekt in de stad en was het gespreksonderwerp op menig feestje. Nog tijdens het reces (politieke zomervakantie) heeft Hans Smolders (LST) de gebeurtenis op de agenda gezet van de commissie Leefbaarheid, waardoor het deze maandag besproken werd.

Net als veel Tilburgers waren ook de raads- en commissieleden niet te spreken over het voorval. De 'participerende overheid' zou juist bewoners moeten ondersteunen en met hen meedenken, volgens Linda Oerlemans (VoorTilburg), die daarmee het coalitie-akkoord aanhaalde waar dat in was vastgelegd.

07-20-2013 9353 kinderen speeltuin buiten fiets driewielersBurgemeester Peter Noordanus antwoordde het eens te zijn dat er wat al te strak met regels was omgegaan en hij gaat binnenkort met de bewoners in gesprek om te overleggen. Want behalve een brief van een buurtbewoner en vader van twee kinderen die zijn verontwaardiging uitsprak, had hij nog een brief ontvangen van een andere buurtbewoner waaruit een andere mening bleek. De burgemeester wil graag samen met de buurt een oplossing zoeken.

Sjef Robben (CDA) gaf de burgemeester het advies om sommige ambtenaren een cursus wijsheid te laten volgen.

De volledige vergadering is terug te zien en luisteren via tilburg.notubiz.nl/Themacommissie-Leefbaarheid

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruikt Tiny Framework Inloggen